Novo poglavlje u bogatoj karijeri

Husein Hasanefendić Hus objavio drugi solo singl “Bar na dan”

4453 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NEBOJSA MICKOVIC
Foto: NEBOJSA MICKOVIC

Jedan od veterana regionalne muzičke scene, autor i osnivač grupe Parni valjak, Husein Hasanefendić Hus, objavio je svoj drugi solo singl “Bar na dan”.

Riječ je o autoru i muzičaru koji iza sebe ima bogatu diskografiju, ogromne tiraže i velik broj evergrin hitova. Osim što je poznat kao kompozitor, tekstopisac i gitarista u bendovima Grupa 220 i Parni valjak, Hus je i sjajan muzički producent koji je osim sa svojim matičnim bendovima, radio i na klasicima regionalne diskografije, sa bendovima kao što su Animatori, Azra, Stidljiva ljubičica, Cacadou Look, Haustor, Patrola, Plavi orkestar i mnogi drugi.

Iako se kao muzičar i tekstopisac već decenijama nalazi pri samom vrhu regionalne muzičke scene, Hus se tek početkom ove godine odlučio za solo album i upustio se u kantautorstvo.

Za pjesmu “Bar na dan”, napravljen je i animirani video spot koji potpisuje Veljko Tomić. S ovim pjesmama Hus uz svoj primarni bend Parni valjak, najavljuje novo poglavlje u bogatoj karijeri koja će kad za to bude vrijeme završiti i solo albumom prvijencem.

Singlu “Bar na dan” prethodila je kompozicija “Pjesmica” koju je Hus objavio prije nekoliko mjeseci.

Bonus video: