Sve se vrti oko natpisa “Belshazzar’s Feast”

“Iron Maiden” iznosi sve više detalja o svom 17. albumu koji će biti objavljen sredinom mjeseca

1950 pregleda 0 komentar(a)
Foto: https://bookriot.com/
Foto: https://bookriot.com/

Najveći metal bend na planeti “Iron Maiden” iznosi sve više detalja o svom 17. albumu, koji će, čini se, nositi naziv “Writing on the Wall” ili “Belshazzar’s Feast”.

Tizeri kruže internetom već nekoliko dana, a irski magazin “Hot Press” izložio je snažan argument koji nagovještava da će svi detalji biti otkriveni 15. jula.

Naime, pisac Edvin Mekfi započeo je svoj lov na nagovještaje nakon što je primijetio da je pjevač Brus Dikinson u nedavnom TV intervjuu imao majicu s natpisom “Belshazzar’s Feast”, a kada je pričao o planovima Maidena rekao je:

“Ne mogu da vam kažem šta je to, ali to vam je ispred nosa.”

Mekfi je primijetio i da je niz Maiden objava na društvenim mrežama imao slogan “W. O. T. W.”, za koji je teoretisao da se odnosi na “Writing on the Wall” - biblijsku priču poznatu i kao “Belshazzar’s Feast”.

Zatim je predstavio grubo proizvedeni poster “Belshazzar’s Feast” koji je prošlog mjeseca viđen na pilot festivalu “Download 2021.” s datumom “15/07” i slovima IMXVII, koja bi mogla da se odnose na “Iron Maiden” i broj 17 napisan rimskim brojevima.

“Da li bi ovo mogli biti naslovi pjesama ili tekstovi s novog materijala?”, pita se Mekfi.

Takođe je ukazao na intervju s kantautorom i fanom Maidena Frenkom Tarnerom. Tokom ćaskanja na “Downloadu” pitali su ga šta zna o sljedećem Maiden albumu. Iako je odbio da otkrije bilo kakve informacije, otvorio je jaknu da bi otkrio majicu “Belshazzar’s Feast”, baš kao i Dikinson.

Pretražujući društvene medije, pisac je otkrio i adresu e-pošte belshazzarsfeast@hotmail.com i Tvitter nalog @bels_feast koji je vodio neko poznat kao Danijel, u čijoj se knjizi pojavljuje biblijska priča.

“Siguran sam da je činjenica da prati samo 16 naloga, a svi s nejasnom referencom na 16 Maidenovih albuma (do sada). Kao što su “The X Factor” i “Killers”. Puka slučajnost?”, upitao se.

Obožavalac Maidena koji je poslao poruku na e-mail otkrio je i “tajni odgovor” koji je dobio.

Mekfi je dodao još jednu stvar:

“Misterija Belshazzar’s Feast zvanično je započela 28. juna, a završiće se 17 dana kasnije - 15. jula. Da li je to drska referenca na predstojeći 17. LP najvećeg metal benda na planeti? Vi razmislite, ali nivo mog uzbuđenja je 666 posto.”

Bonus video: