Preminuo tvorac hita “Milka Canić”

Kako prenose mediji Igor Garnier umro je tokom treninga

5111 pregleda 1 komentar(a)
Igor Garnier, Foto: Privatna arhiva
Igor Garnier, Foto: Privatna arhiva

Srpski DJ Igor Garnier, koji je posljednjih godina živio u Vašingtonu, iznenada je preminuo u nedjelju veče u 31. godini. Kako prenose mediji, to se dogodilo tokom treninga.

Muzičar iz Vašingtona Starboj Mani podijelio je Igorevu sliku sa Instagrama i oprostio se od njega.

“Prokletstvo, razgovarali smo prije nekoliko dana i rekao si mi da dođem kod tebe da pravimo muziku zajedno. Sada te nema”, napisao je Mani.

“Puno toga si me naučio, kao i ja tebe, i želim da ti se zahvalim što si bio u mom životu. Uvijek si mi govori da si dobar pjevač, a da voliš moj stil muzike. Počivaj u miru”, stoji na kraju objave.

Talentovani muzičar iz novobeogradskih blokova godinama živi u Americi, a Igor je posljednjih godina radio uz jedno od najvećih imena elektronske muzike - Erika Prica.

Igor je već sa šest godina počeo da svira klavir. Završio je muzičku školu, a njegov talenat ubrzo je počeo da biva nagrađivan na raznim međunarodnim takmičenjima. Nakon toga, upisao je srednju muzičku školu, gdje je učio o muzičkoj produkciji, teoriji muzike i klaviru.

Nakon završetka srednje upisao je Evropski muzički univerzitet, smjer audio inženjerstvo, gdje je završio osnovnu muzičku produkciju i zvučnu tehniku.

Prije 16 godina upoznao se sa elektronskom muzikom, a kako je vrijeme prolazilo, odlučio je da haus muzika neće biti samo njegov hobi već i dio života. Igor iza sebe ima nekoliko veoma uspješnih albuma i pregršt sjajnih nastupa širom bivše Jugoslavije i Amerike.

Jedna od njegovih najpopularnijih pjesama je “Milka Canić”, obrada numere “Barbra Streisand” popularnog sastava Dak sos.

Njegovi muzički spotovi emituju se na regionalnim i međunarodnim televizijskim stanicama, a takođe i na kanalu MTV. Održao je muzičku turneju širom Srbije, nastupao sa Antoanom Klamaranom i Tomom Novijem, a kasnije i sa muzičarem Fetboj Slimom u Beogradskoj areni.

U privatnom životu ovaj DJ je bio je više od sedam godina u vezi s Minjom, kćerkom popularnog pjevača Željka Samardžića. Igor je radio i na njenim pjesmama, a pojavljuje se kao maneken u njenom sportu za pjesmu “Budući moj”.

Bonus video: