Uživam u sviranju, pisanju, snimanju

Nekadašnji vođa grupe Rolin Humes - Robert Hudulin od 11 časova na svom Youtube kanalu predstavlja novi singl “Man with a bullet near his heart”

1992 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Stiven Krilić
Foto: Stiven Krilić

Nekadašnji pjevač sastava Rolin Humer koji je nagrađivan širom regiona Robert Hudulin nekoliko posljednjih godina uspješno gradi solo karijeru.

Početak samostalnog djelovanja označio je singl “I Found…”, a onda se odlučio da objavi na svom Youtube kanalu djelo “Živi Rasti Cvjetaj - Jama” na tekst hrvatskog pisca Ivana Gorana Kovačića. Ovo djelo sadrži 10 kompozicija za koje je koristio poemu koja je nastala u najgorim danima Drugog svjetskog rata i koja govori o užasima rata.

No, ovaj projekat nije jedino što se može preslušati na njegovom samostalnom kanalu - Hoodooleen, tamo ima i nekoliko samostalnih singlova, a danas od 11 časova, ljubitelji dobre muzike mogu čuti novi “Man with a bullet near his heart”.

“Da, ovo je sad osmi singl koji objavljujem pod imenom Hoodooleen popraćen videom koji je kao i sve spotove do sada radio splitski umjetnik Toni Mijač. Malo nam se odužilo s izbacivanjem ovog spota, zbog korone, ali i radi udaljenosti između Tonija i mene. No uspjeli smo se naći jedan vikend na ostrvu Viru, malo pojest, popit i napokon snimiti video za pjesmu ‘Man with a bullet near his heart’. Kao i svi spotovi do sada i ovaj je vrlo jednostavan, minimalistički, iako se nekad treba poprilično potruditi i uložiti vremena da se to postigne”, ispričao je Vijestima Robert.

Još od 2019. godine hrvatski muzičar s vremena na vrijeme objavi singl, a iako se sve svodi na promociju putem interneta, zadovoljan je kako su prethodni singlovi prošli.

“Pa zapravo, zadnji spot je bio za pjesmu ‘King of New York’, objavljen u trećem mjesecu ove godine, koji je kao singl objavljen još prošle godine za vrijeme lockdowna. Jako sam zadovoljan kako se stvari odvijaju. Reakcija ljudi na pjesme i spotove je odlična i vrlo motivišuća. Uživam u sviranju, pisanju, snimanju i objavljivanju što sam neko vrijeme s Rolin Humesima izgubio, nekako sam bio pobrkao prioritete”, kaže on.

Korona je dosta utucala na mnoge muzičare, koncertne dvorane zamijenili su studijima i uglavnom snimali nove singlove. O tome kako je i sam provodio vrijeme dok je svijet bio zaključan zbog pandemije, oktriva:

“Korona je stvarno uticala na način na koji niko nije mogao da zamisli. Moram priznati da mi je čak neko vrijeme i godilo sve to. Nekako se poklopilo s krajem Rolin Humesa i većih projekata koje smo radili u to vrijeme, koji su bili jako iscrpljujući i stresni i baš mi je trebalo nešto da me izvuče iz svega toga, pošto sam nisam mogao prestati. Sad ću morati malo pripaziti kad se stvari vrate u normalu da ne pretjeram”.

Od početka njegove karijere, još sa bendom Rolin Humes Robi radi pjesme na engleskom. No, kako je rođen u Australiji bilo je logično da stvara na jeziku koji je prvo naučio. Ipak, svjestan je da je to na neki način bila kočnica ne samo bendu koji je na takmičenjima širom regiona pobjeđivao, već i njemu u solo karijeri da se bolje probije na domaće tržište.

“Sigurno je engleski jezik otežao, usporio i umanjio uspjeh, ali tako sam odlučio i ne žalim ni za čim. Imao sam nekoliko izleta na našem jeziku s projektom Živi Rasti Cvjetaj gdje sam iskomponovao ‘Jamu’ Ivana Gorana Kovačića i zbirku pjesama ‘Kolajna’ Tina Ujevića. Takođe, okušao sam se i u latinskom jeziku kad sam radio Requiem za hor i bend, a tu je i čisto instrumentalni projekt gdje sam napravio „rock” muziku za viteški ples Moreška iz Korčule. I nakon svega toga, opet sam se vratio engleskom i zapravo već objavio neke pjesme koje su bile planirane za Rolin Humes”, priča Robi i otkriva šta je sa njegovim matičnim bendom:

“Što se tiče Rolin Humesa to je sada na mirovanju. Svi smo poprilično okupirani svojim nekim projektima i porodicama, a ko zna, možda se jednom okupimo opet, zasviramo koji put pa opet dođemo i do Crne Gore, a možda i sam malo navratim”, nada se on.

Bonus video: