Bedem fest 13. jula uz poruku "Vakciniši se": Nastupiće Amira Medunjanin, Two Zero, Senidah, Lea Dobričić

U ponedeljak i utorak u Nikšiću će boraviti mobilni autobus na Trgu i na platou ispod Bedema, a organizatori manifestacije koja se organizuje na gradskoj tvrđavi pozvsli su sugrađane da se vakcinišu

8209 pregleda 5 komentar(a)
"Vakciniši se", Foto: Bedem fest
"Vakciniši se", Foto: Bedem fest

Ovogodišnje izdanje Bedem festa u Nikšiću umjesto uobičajene tri trajaće samo jedno veče i biće organizovano 13. jula.

Biće to, kako su najavili organizatori, njihov poklon za Dan državnosti, ali i obilježavanju čime će se pridružiti obilježavanju 80 godina od prvog opštenarodnog ustanka u tada porobljenoj Evropi.

"Imajući u vidu trenutno povoljnu epidemiološku situaciju, odlučili smo da ovogodišnje izdanje protekne uz poruku 'Vakciniši se' kako bismo na taj način, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore i Institutom za javno zdravlje, dali svoj doprinos u pravcu ostvarivanja strateškog cilja - što većeg stepena imunizacije našeg stanovništva", navodi se u saopštenju za javnost organizatora 12. Bedem festa.

U ponedeljak i utorak u Nikšiću će boraviti mobilni autobus na Trgu i na platou ispod Bedema, a organizatori manifestacije koja se organizuje na gradskoj tvrđavi pozvsli su sugrađane da se vakcinišu.

Autobus će se nalaziti na Trgu slobode u periodu od 10 do 12h, a od 17 do 20h na platou ispod zidina starog grada.

"U stalnom smo kontaktu sa svim nadležnim ustanovama, institucijama i pripreme teku veoma dobro. Uprkos brojnim finansijskim problemima, ne želimo da ova priča prestane da priča o pozitivnim stvarima i svojoj prepoznatljivoj energiji", poručuju organizatori.

Amira Medunjanin će otvoriti 12. izdanje Bedem festa, a njen nastup je zakazan za 21 čas.

Bedem fest
foto: Bedem fest

Zatim će nastupiti bend Two Zero, predstavnik partnerskog Bunt Rok festivala.

"Radujemo se nastupu izuzetno neobične, ali svakako autentične Senide koja će uvjereni smo dati poseban pečat našoj poruci - Samo uživaj. Festival će, na zadovoljstvo ljubitelja elektronske muzike, zatvoriti Lea Dobričić. Ovogodišnja ideja je da ženski izvođači nose ovogodišnji program", navodi se u saopštenju.

Kako su organizatori istakli, rade u skladu sa aktuelno važećim preporukama i mjerama na zadovoljavanju i ispunjavanju svih preduslova kako bi čitav događaj protekao u najboljem redu.

Bonus video: