U utorak Bedem fest: Prvih 50 mladih od 18 do 30 godina koji se vakcinišu, dobijaju besplatne ulaznice

Ovogodišnje izdanje moći će da posjeti između 700 i 1.000 ljudi. Festival će, pored toga što se organizuje u posebnim okolnostima, obilježiti ženski izvođači

6694 pregleda 9 komentar(a)
Šundić, Foto: Svetlana Mandić
Šundić, Foto: Svetlana Mandić

Na staroj gradskoj tvrđavi u Nikšiću sjutra (utorak 13. jul) biće održan 12. Bedem fest na kome će nastupiti Amira Medunjanin, Two Zero, predstavnik partnerskog Bunt Rok festivala, Senidah i Lea Dobričić.

Kapije zidina se za posjetioce festivala otvaraju u 19 časova, kada će i biti moguće kupiti kartu po cijeni od 15 eura, a dva sata kasnije Medunjanin će otvoriti ovogodišnji Bedem fest.

Ovogodišnje izdanje moći će da posjeti između 700 i 1.000 ljudi.

Festival će, pored toga što se organizuje u posebnim okolnostima, obilježiti ženski izvođači.

"Poseban je line up. Mislim da će u ovom ambijentu, ljubitelji muzike, ličnosti i divnih nota koje Amira izvodi na specifičan način, zaista uživati. Ženski vokali, dive, će obilježiti ovo izdanje. Lea Dobričić za mlađe generacije, zatim bend Two Zero, i Senidah na moje lično zalaganje. Jedna neobična, ali interesantna pojava koja će na pravi način zaokružiti ovogodišnju priču", kazao je direktor festivala, Petar Šundić.

Istakao je da su vodili računa da festival svih ovih godina bude prepoznatljiv i da su u tome uspjeli.

"Line up nikada nije bio upitan. U čitavom regionu on je izgradio svoj poseban identitet. Upravo je ta raznovrsnost žanrova, i svaka ličnost koja je nastupila na ovom festivalu, iza sebe ima velike karijere, decenije trajanja, ali tu su naravno i mladi bendovi. Uvijek smo radili neke čudne spojeve. Muzika nema barijere u tom smislu. Ovo je 12. izdanje, i u tom smislu bićemo potpuno slobodni i fleksibilni da sve generacije i svi žanrovi, vodeći računa o kvalitetu izvođača, nađu svoje mjesto", poručio je Šundić.

Ovogodišnje izdanje, pod motom "Samo uživaj", organizuje se uz poruku "Vakciniši se", a Šundić poziva sve da se vakcinišu, dok će prvih 50 mladih ljudi, od 18 do 30 godina, koji se vakcinišu dobiti besplatne ulaznice za festival.

"Nakon nekoliko mjeseci rada i truda, u izuzetno neobičnim, neizvjesnim okolnostima na veliki državni praznik Trinaestojulski ustanak 12. izdanje Bedem festa. Opet smo pioniri. Po prvi put se dešava da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje, Opštom bolnicom i Domom zdravlja iz Nikšića i Podgorice, organizujemo festival. Vodili smo računa da društvena odgovornost , koja nikad nije upitna kada je riječ o ovom festivalu, ovog puta dođe do izražaja. Iz tog razloga koristimo trenutno povoljnu epidemiološku situaciju da nastavimo tradiciju, nakon prošlogodišnjeg onlajn izdanja", kazao je Šundić.

U saradnji sa Službom zaštite i spašavanja biće izvršena dezinfekcija prostora, volonteri nikšićkog Crvenog krsta dijeliće maske, dezinfekciona sredstva, mjeriti temperaturu, dok je u saradnji sa Opštom bolnicom Nikšić obezbijeđeno 200 brzih antigenih testova.

Šundić je kazao da posebnu zahvalnost za pruženu podršku duguje čelnicima lokalne vlasti, predsjednicima Opštine i Skupštine opštine (SO), Marku Kovačeviću i Nemanji Vukoviću.

"Sjajna saradnja, izuzetna komunikacija. Bedem fest je 12 godina pozicionirao Nikšić na toj regionalnoj mapi. Izvan politike, vodeći računa da Nikšić ide naprijed i da ovaj festival bude ono što treba da bude - prepoznatljivo lice Nikšića", kazao je Šundić.

Bonus video: