Who See u nedjelju u Nikšiću: Biće nastupa i u ostatku Crne Gore

Potrudićemo se da mi sami napravimo neko ludilo u Podgorici, kad već klubovi nemaju interesovanja za nas, i publika je ostala uskraćena
289 pregleda 0 komentar(a)
Whoo See, Foto: Bojan Vasiljević
Whoo See, Foto: Bojan Vasiljević
Ažurirano: 17.11.2017. 16:48h

Kotorski dvojac Who See u nedjelju, 19. novembra, promovisaće svoj posljednji album “Pomidore” u nikšićkom Montenegro pabu, a kako je za “Vijesti” otkrio Dejan Dedović Dedduh, nastupe hip hop klape u narednom periodu mogu očekivati i fanovi iz ostalih crnogorskih gradova.

“U pitanju je prvi u nizu nastupa koji će se održati u zatvorenim prostorima, kako nam godišnje doba nalaže. Ljeti dosta vremena trošimo na festivale, kada je zbog vrućine bolje vanka”, komentariše Deda, koji nagovještava i repertoar.

“On je znatno izmijenjen zahvaljujući novom izdanju, ali neće obuhvatiti sve numere sa 'Pamidore', jer kao i sa prethodnih albuma nisu sve 'izvodljive', ali tu je veći broj njih, kao i neke sa ranijih da bi što duže trajalo. Volimo da se družimo sa publikom”, navodi on.

“Već smo ovog ljeta nastupali sa tim velikim repertoarom i mogu da kažem da smo ponekad na slatkim mukama, jer ne znamo ni sami šta ćemo izdvojiti za kratko vrijeme koje smo dobili za nastup”, objašnjava reper.

Na pitanje da li će nakon Nikšića uslijediti nastupi širom Crne Gore, kako bi se iskoristio Noyzov (Mario Đorđević) dolazak iz Beograda, Dedduh kaže da im “rad na daljinu” nikada nije predstavljao problem.

“Sve je stvar dogovora, kako ko pokaže interesovanje i javi nam se, naš tim ljudi koji se bavi zakazivanjem svirki vidi o čemu se radi i na osnovu toga pravimo dogovore, nevezano za to gdje se ko nalazi u tom trenutku. Ništa nas ne sprečava ni da stvaramo, ni da izvodimo, nema poteškoća što se nas tiče, sve nam ide kao po loju”, uz smijeh komentariše Kotoranin.

On se u ranijem razgovoru za “Vijesti” osvrnuo i na to što Who See dugo nije nastupao u Podgorici, a kako sada kaže, to će se promijeniti.

“Iskreno se nadam. Meni ništa tu nije jasno, zašto je to tako, ali da se ne vraćamo na stare priče. Mi smo se već dogovorili unutar ekipe za koncert u Podgorici, ali još nismo sve sproveli u djelo. Potrudićemo se da mi sami napravimo neko ludilo u Podgorici, kad već klubovi nemaju interesavanja za nas i publika je ostala uskraćena”, poručuje Dedduh, koji kaže da će uskoro biti poznati i datumi ostalih nastupa .

U međuvremenu, Who See će kao predgrupa Luisu Fonsiju, autoru zarazne numere “Despacito” nastupiti u beogradskoj Areni 24. novembra, a reper otkriva kako je došlo do tog angažmana.

“Organizatori su ponudili našem izdavaču da mi nastupimo kao predgrupa Fonsiju, ponudili su nam opdređene uslove na koje smo pristali bez obzira na to ko je izvođač, jer nam je bitno da osjetimo nove momete, kao što je Arena, oprema sa kojom ćemo nastupati, publika koja nije tu zbog nas, ali kojoj ćemo predstaviti naš rad”, pojasnio je on, uz opasku da takve prilike treba iskoristiti.

Upitan da li mu je žao što “Despacito” nije objavljena ranije, prije nego što je završen album “Pomidore”, te da li bi je u tom slučaju pomenuli u pjesmi “Otvoreni šank” u kojoj se osvrću na sve hitove koji su vladali svijetom, uz smijeh odgovara:

“U njoj se nalaze svi ti stari hitovi koji su krasili naše prve otvorene šankove devedesetih godina, pa smo samim tim ostavili poruku da je stanje nepromijenjeno. Tako da ne bismo ubacivali nove pjesme”.

Deda je takođe otkrio i da mu se, kao i mnogima proteklih mjeseci desilo da nije mogao da izbaci iz glave “Despacito”, ali nije želio da otkrije kako je do toga došlo i da li ga je to nerviralo.

Imao sam obavezu da dobro ispadnem u „Ritmu Balkana”

Protekle sedmice na televiziji “Al Jazeera” emitovana je epizoda emisije “Ritam Balkana” u kojoj su gosti bili upravo Dedduh, ali i članovi organizacije The Books of Knjige”. Reper, koji je imao ulogu domaćina u svom gradu Kotoru, otkriva da je ta emisija snimljena prije više od godinu dana.

“U tom trenutku Noyz nije mogao da postigne da mi pravi društvo, pa sam morao sam da se snalazim, kao i on u nekim situacijama bez mene. Bilo mi je malo teže odgovoriti izazovu kao što je Al Jazeera, pa sam imao obavezu da tu dobro ispadnem”, uz smijeh se prisjeća Dedduh, koji kaže da bi sada pričao o drugim poduhvatima i aktuelnijim temama.

Bonus video: