Slobodan Ninković okupio bend

“Prije 41 godinu bend se rasturio. Prije 42 godine grupa Ops je pobijedila na Zaječarskoj gitarijadi. Trebalo je da snimimo ploču kao pobjednici, to je bila nagrada. Međutim, pola benda je otišlo u vojsku, ja sam otišao poslije šest mjeseci. To se rasteglo. Dok smo se svi vratili stvar je zamrla”

2076 pregleda 2 komentar(a)
Boda Ninković, Foto: Espreso
Boda Ninković, Foto: Espreso

Glumac Slobodan Boda Ninković najavio je da njegov ponovo okupljeni bend iz mladosti Ops planira na jesen da konačno objavi album “Mala prodavnica delikatesa” za PGP RTS.

“Prije 41 godinu bend se rasturio. Prije 42 godine grupa Ops je pobijedila na Zaječarskoj gitarijadi. Trebalo je da snimimo ploču kao pobjednici, to je bila nagrada. Međutim, pola benda je otišlo u vojsku, ja sam otišao poslije šest mjeseci. To se rasteglo. Dok smo se svi vratili stvar je zamrla”, rekao je Ninković agenciji Tanjug.

Muzičko-scenski bend, koji pored pozorišnih elemenata posjeduje “provokativne i duhovite tekstove”, ponovo se okupio prije 11 godina kada su u matičnom Smederevu napravili koncert u čast preminulog gitariste Dragoljuba Tasića.

Pjevač i kompozitor Ninković se prisjeća da su članovi Pseudo pank cirkus Ops “napunili salu i bili iznenađeni reakcijom čak mlađih ljudi” na pjesme poput “Davno beše to”, “Taksi rokenrol” i “Papiga”.

Bonus video: