Repertoar izabrali da opuste publiku

Koncert Milice Raičević uz pratnju kamernog orkestra “Nuova” u nedjelju veče na Luštici

952 pregleda 0 komentar(a)
Milica Raičević, Foto: Privatna arhiva
Milica Raičević, Foto: Privatna arhiva

Nakon pauze od godinu i po zbog aktuelne pandemije, operska pjevačica Milica Raičević vraća se koncertima. Na Luštici će u nedjelju 8. avgusta u 21 sat prirediti koncert uz pratnju kamernog orkestra “Nuova”.

”U nedjelju veče, publika će imati priliku da uživa slušajući evergreene, mjuzikle, filmsku muziku, šansone, kancone i još mnogo dobrih muzičkih djela. Iako to nije repertoar na koji je publika navikla od mene, izabran je tako da odgovara prostoru, mjestu blizini mora koji će, sigurna sam, na publiku djelovati opuštajuće”, kaže u razgovoru za “Vijesti” Raičević.

Do sada kamerni ansambl “Nuova” pratio je Milicu na nekoliko nastupa, a ovaj repertoar biće svojevrsno osvježenje i za njih.

”Sa kamernim ansamblom ‘Nuova’ sarađujem niz godina i mogu slobodno reći da su oni svojim muziciranjem, zapravo moja ‘odskočna daska’ u interpretaciji. Srećna sam što sam pronašla ljude, muzičare, koji muziku osjećaju na isti način kao i ja”, napominje ona.

Sve više je operskih pjevačica koje kroz autorske pjesme koketiraju sa drugim žanrovima. Za sada, Milica se drži klasičnog repertoara, ali ima u planu da se pokrene i kad su autorske pjesme u pitanju.

”To mi zvuči interesantno. I ne isključujem tu mogućnost da ću se nekada odvaziti i napraviti neku klasično-neklasičnu varijantu”, obećava ona.

Korona je zaustavila mnoge projekte, pa je i Milica morala odložiti svoje planove za “neka bolja vremena”.

”U planu mi je realizacija projekta koji je trebalo biti predstavljen publici prošle godine, a prolongiran je zbog epidemiološke situacije sa virusom Covid 19. Nakon toga, doći će na red i koncerti u inostranstvu o kojima ćete, naravno, biti blagovremeno obaviješteni”, zaključuje Milica.

Raičević ima već 16 godina iskustva sa javnim nastupima i scenskim izvođenjem, a završila je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji Sveučilista u Splitu, a od 2017. godine radi i kao predavač u školi Andrej Navara.

Bonus video: