Otkazan drugi Montenegro Beer Fest

Iz organizacije naveli da su odluku donijeli uvažavajući veoma složenu epidemiološku situaciju na Cetinju i u Crnoj Gori, kao i rizik po zdravlje koji nose masovni događaji

6090 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prijestonica Cetinje, Beogradska kulturna mreža i MNEvent, kao produkcijski tim Montenegro Beer Festa, donijeli su odluku o otkazivanju ovogodišnjeg izdanja tog festivala.

Kazali su da su odluku donijeli uvažavajući veoma složenu epidemiološku situaciju na Cetinju i u Crnoj Gori, kao i rizik po zdravlje koji nose masovni događaji.

"Izazovna vremena, kojima svjedočimo u posljednjih gotovo dvije godine, zahtijevaju mudre i odgovorne odluke i postupnja, koje će biti na korist zajednice i svih pojedinaca koji je čine", navodi se na Fejsbuk stranici festivala.

Kazali su da će produkcijski tim nastaviti da priprema festival za 2022. godinu i da dodatno unaprjeđuje tu manifestaciju, po kojoj će, kako su naveli, Cetinje biti dodatno prepoznato na "turističkoj i kulturnoj mapi Evope u godinama koje slijede".

"Izuzetan organizacijski nivo koji je festival postavio, odličan izbor izvođača, sjajna atmosfera, dobro organizovani i osmišljeni prateći programi, visoka bezbjednost učesnika i izvođača, samo su neki od repera kojih ćemo se držati i u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Drugi Montenegro Beer Fest trebalo je da bude održan od 14. do 16. avgusta na Cetinju.

Bonus video: