Duo Stereo Banana objavio singl

Nova pjesma muzičke senzacije govori o nesvjesnom i prekomjernom korišćenju tuđica

2713 pregleda 80 reakcija 0 komentar(a)
Album do kraja godine: Stereo Banana, Foto: promo press
Album do kraja godine: Stereo Banana, Foto: promo press

Muzička senzacija iz Niša duo “Stereo Banana” objavio je u svom prepoznatljivom maniru singl “Krindž”. Na radost brojnih ljubitelja njihovog zvuka - kungfuzije, nastavili su da se igraju riječima i muzičkim žanrovima.

”Ovo je još jedna divna pjesma koja govori o nesvjesnom i prekomjernom korišćenju tuđica, a posebno anglicizama u našem jeziku. U spotu se pojavljuje grupa niških muzičara i drugih ljudi koji su na ovaj ili onaj način oblikovali kulturu ovog grada”, ispričao je Marko Anđelković Naopak.

On se osvrnuo i na album koji fanovi čekaju već neko vrijeme.

”Album izlazi sigurno do kraja godine, makar klaviri padali s neba. Šta god da bude neka bude, živjeti se može i mora, a muzika je pozamašan dio života”, smatra Naopak.

Režiju spota potpisuju Miodrag Ignjatović (zaslužan i za njihove prethodne spotove “Melem”, “Nemoj da znojiš tehniku” i “Mnogo dobri ljudi”) i Stevan Bjelica.

Pesma “Krindž” najavljuje novi album koji je planiran da se pojavi do kraja godine u izdanju diskografske kuće Midget Unit Records.

Duo Stereo Banana osnovan je 2010. godine i pored Anđelkovića čini ga i Nemanja Nedeljković Nemus.

Nedeljković je autor muzike, dok je Anđelković zadužen za tekstove ovog dua. Žanrovski gledano, ovaj bend snima muziku koja predstavlja mješavinu regea, hip hopa, brejkbita i fanka. Do sada su objavili dva albuma - “Šijemo sambu” i “Munje nebeske”.

Imali su i jedno EP izdanje nazvano po velikom dječjem hitu “Lako je prutu da se sokoli”.

Album izlazi sigurno do kraja godine, makar klaviri padali s neba. Šta god da bude neka bude, živjeti se može i mora, a muzika je pozamašan dio života

Bonus video: