Vrpca lansira prvi album

Album "Oko sfere" sadrži devet pjesama, a sniman je i realizovan u studiju "Stivi" u Spužu, pod producentskom palicom Stefana Pantovića

14601 pregleda 127 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Boško Purić
Foto: Boško Purić

Podgorički bend "Vrpca" premijerno je predstavio publici album prvijenac pod nazivom "Oko Sfere".

Album je objavljen na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, iTunes, Soundcloud kao i na njihovom YouTube kanalu.

Vrpcu čine: Braco Subotić (vokal), Miloš Pejović (gitara) i Danilo Pendo (bas), a bend je osnovan 2012. godine.

"Muzika koju 'Vrpca' stvara nije vezana striktno za jedan žanr, što će slušaoci i sami primijetiti. Može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie, r’n’r ….. Najjednostavnije – alternative rock", objašnjavaju iz benda.

"Oko Sfere" sadrži devet pjesama, sniman je i realizovan u studiju "Stivi" u Spužu, pod producentskom palicom Stefana Pantovića. Rad na albumu trajao je od kraja januara 2020. godine do sredine juna 2021.

Gosti na albumu su Stefan Pantović (bek vocal, gitara i sint) i Ivan Ivanović (bubanj). Tu je i Zarija Pavićević koji je svirao bubanj u bendu od osnivanja do ljeta 2020. godine, učestvovao je u stvaranju svih pjesama, a na albumu je snimio pjesme "Nikad dovoljno nije", "Oko nje" i "Podgoričanos". Za ostale pjesme na albumu bubanj je snimio Ivan Ivanović. Stefan Pantović je doprinio zvuku obojivši ga, svirajući drugu gitaru, sintove i pjevajući prateće vokale.

Svojim pjesmama ekipa "Vrpce" predstavlja kritički osvrt na grad i društvo u kom živimo, ističe se ljubav kao dominantni motiv većine pjesama i ono esencijalno vječno filozofsko pitanje: "Ko smo, odakle smo i koja je naša uloga na plavoj planeti u beskrajnom prostoru kojim smo okruženi?". Kažu da je naziv albuma nastao kao skup svih ovih elemenata u šta se publika može uvjeriti od nedjelje u podne.

Ekipa okupljena oko benda "Vrpca" prvi put se publici predstavila na Sea Rock Festivalu 2013. godine u Kotoru gdje su pobrali komplimente za energičan nastup.

U novembru iste godine održali su unplugged svirku u Podgorici, da bi godinu dana kasnije objavili singl i spot za numeru "Hejt", nakon kojeg izlaze i ostali.

Od tada su, pored ostalog, nastupali i na Garden festu, Festivalu internacionalnog alternativnog teatra, Podorica Art festivalu, a zapažen je i njihov nastup kod Spomenika Partizanu borcu upriličen prošle godine za vrijeme lockdown-a i koji je tada uživo prenošen na YouTube kanalu Platform081.

Baš su 2020. godinu iskoristili produktivno i objavili tri singla: "Nikad dovoljno nije", "Oko nje", "Srećan vječan" kao najavu za album "Oko sfere".

Bonus video: