Preminuo bubnjar "Roling Stounsa" Čarli Vots

Vots je bio član legendarnog sastava više od pola vijeka

24914 pregleda 457 reakcija 21 komentar(a)
Vots, Foto: Reuters
Vots, Foto: Reuters

Bubnjar britanskog rok benda "Roling Stouns" Čarli Vots umro je danas u Londonu u 81. godini, objavio je njegov agent, izrazivši žaljenje zbog odlaska "jednog od najvećih bubnjara svoje generacije".

"Sa velikom tugom objavljujemo smrt našeg dragog Čarlija Votsa, napisao je agent u saopštenju.

On je dodao da je Vots umro mirno u bolnici u Londonu ranije danas, okružen svojom porodicom.

Votsov portparol je ranije ovog mjeseca objavio da on neće moći na jesen na američku turneju grupe iz zdravstvenih razloga. Tada je rečeno da je imao uspješnu operaciju, ali da ljekari smatraju da mu je potreban odmor.

Vots je 2016. godine rangiran na 12. mestu na listi 100 najvećih bubnjara svih vremena časopisa "Roling Stoun".

Iza njega su ostale supruga Širli, ćerka Serafina i unuka Šarlot.

Čarls Robert Vots, poznatiji kao Čarli Vots rođen je u Londonu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, 2. jun 1941. godine. Spreman za zasvira bubnjeve bio je i ulazeći u devetu deceniju, proteklog juna.

Odrastao je slušajući velikane džeza. Svirao je bendžo prije nego što je od roditelja dobio prvi komplet bubnjeva i počeo da vježba uz ploče.

Upisao je Umjetničku školu na Vestminsterskom univerzitetu, a i kada je postao član „Stonsa“, 1963. godine, još je radio kao grafički dizajner u jednoj oglasnoj agenciji.

Tokom višedecenijske saradnje sa Mikom Džegerom i ostalim stounsima bio je onaj koji ih je držao na okupu.

Zato ne čudi činjenica da su mnogi tragično doživljavali brojne naznake da je Čarli napustio bend. A bilo ih je više nakon što mu je dijagnostikovan rak grla 2004. godine. Jedna od najvećih „kriza“ zabilježena je 2009. godine.

Od Čarlija Votsa, preko društvenih mreža, opraštaju se kolege, prijatelji, obožavaoci iznenađeni i pogođeni neprijatnom viješću. Među prvima Elton Džon, Ringo Star, Brajan Adams, Glen Metlok iz „Seks pistolsa“...

Bonus video: