Večeras na novoj lokaciji počinje šesti City Groove festival

Organizatori su obezbijedili brze testove koji će se raditi u prostorijama u kojima je bio punkt za vakcinisanje

3752 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo poster
Foto: Promo poster

Šesto izdanje City Groove festivala počeće večeras audio vizulenim spektaklom koji će posjetiocima na otvorenim terenima Bemax arene prirediti njemački kompozitor i producent Schiller koji pri put dolazi u Crnu Goru i to u sa bendom. Prije njega publika će imati priliku da uživa u nastupu DJ Novaka, a nakon glavne zvijezde prve včeri za dobru atmoseru biće zadužen publici dobro poznati podgorički producent Mr. Lekka.

U početku, Schiller je bio elektronski orijentisan projekat sa elementima dens muzike, ali već prvim albumom skrenuo je pažnju na sebe i pokazao da muzika osnivača Kristofera fon Dajlena ide u jednom sasvim novom pravcu. Inspirisan klasicima kakvi su Tangerine Dream, Kraftwerk and Jean-Michel Jarre, fon Dajlen stvara zvuke koji se karakterišu kao vanvremenski.

Schiller je čudesni vizionar koji puni hale i arene širom svijeta i ostavlja publiku bez daha, a nije slučajno odabrao baš to ime. Krajem devedesetih, u vrijeme kada je ovaj projekat još uvijek funkcionisao kao duo, snimljen je singl “Glockenspiel”. Kristofer je baš tada čitao “Die Glocke” (Zvono) Fridriha Šilera i od tog trenutka objavljivao je svoju muziku pod imenom ovog pjesnika.

Neke njegove numere su instrumentali, a neke, kao “I Feel You” ili “Dream of You” imaju tako moćne vokale i toliko su lako pamtljivi da i danima nakon što ih čujete prvi put možete da zateknete sebe kako ih pjevušite. Njegovi albumi objavljeni su u više od 26 zemalja i svi su naišli na jako dobre reakcije. Schiller ima sedam zlatnih ploča, dva zlatna DVD-a, dvije platinaste ploče, nagrađen je Echo nagradom, Opus nagradom za zvuk i imao je nekoliko nominacija za Gremi.

Svi koji žele uživati uz dobru muziku na City Groove festivalu uz ulaznicu moraju na ulazu pokazati dokument da su prebolovali Kovid-19 i da je od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa prošlo najmanje 15, a najviše više od 180 dana, zatim dokument koji dokazuje da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19, negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48 sati.

Za one koji nemaju neki od propisanih dokumenata, organizatori su obezbijedili brze testove koji će se raditi u prostorijama u kojima je bio punkt za vakcinisanje u sklopu kompleksa Bemax arene. Cijena brzog testa je pet eura i plaća se na licu mjesta.

Ulaznice po cijeni od 10 eura mogu se kupiti u svim Minhen pabovima u Podgorici, kao i na biletarnici Bemax arene.

Do otvorenih terena Bemax arene najlakše se dolazi sa strane hotela Podgorica ili iza same Arene. Kapije festivala će se otvoriti u 20 časova, dok program počinje u 21 sat.

Bonus video: