U znaku dobre energije rege muzike

Iz organizacije festivala kažu da je 10. Montenegro Sun Reggae Fest opravdao svojih 10 godina postojanja, i da uvijek unosi neke novitete i u programu i u načinu rada, kao i da zaslužuje da bude u Crnoj Gori kao jedini pravi rege festival

2262 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Drugo, ujedno i završno veče 10. Montenegro Sun Reggae festivala preksinoć je proteklo u dobroj energiji i zvucima rege nota koje su očarale publiku koja je uživala tokom ove manifestacije.

Nakon prve večeri koja je bila praćena velikim nevremenom, drugo veče je bilo idealno i samo je najavljivalo da će veče, započeto nastupom Shera sa njegovim ruskim bendom, biti veoma posebno.

Nakon njega je soundsistem Mista Rez iz Albanije držao publiku na nogama svojim setom odabranih pjesama i fantastičnim miksom prepoznatljivih, pjevljivih i ritmičnih nota. On je publiku uveo u priču za gosta večeri Gerberta Moralesa, koji je polu Kubanac, polu Rus. Gerbert je sin poznatog revolucionara Moralesa koji je bio saborac Če Gevare, pa se i u njegovim pjesmama osjeća da u sebi nosi sponu ljubavnih i revolucionarnih pjesama.

Bilo je dosta posjetilaca iz Rusije, tako da su znali pjesme Moralesa, a ostala publika je imala priliku da posluša, uživa i čuje nešto novo od pionira rege muzike u Rusiji. Žurka na festivalu se nastavila uz dobar tandem ruskih DJ-eva - Libur Libre i Kirizs koji su samo držali tempo do samog finiša.

Iz organizacije festivala kažu da je 10. Montenegro Sun Reggae Fest opravdao svojih 10 godina postojanja, i da uvijek unosi neke novitete i u programu i u načinu rada, kao i da zaslužuje da bude u Crnoj Gori kao jedini pravi rege festival.

Festival su pomogli Opština Budva, Turistička organizacija Budva, HG Budvanska Rivijera, i ostali prijatelji festivala.

Bonus video: