Muzika u džipsi stilu zatvorila festival

Direktor festivala Vinko Mihajlović je saopštio da je i ove godine festival pokazao da je jedan od najkvalitetnijih tog tipa u Crnoj Gori, koji uvijek ima svoj prepoznatljiv program i nivo, kako kod nas tako i u svijetu

3842 pregleda 87 reakcija 0 komentar(a)
Završen 15. Petrovac Jazz festival, Foto: Petrovac Jazz Festival
Završen 15. Petrovac Jazz festival, Foto: Petrovac Jazz Festival

Trio Orjena Riđanovića iz Hrvatske, preksinoć je svojim prepoznatljivim džipsi stilom otvorio završno veče 15. Petrovac Jazz festivala.

Ovaj sastav je nastupao i sinoć na Eho festu za koji su organizatori saopštili da predstavlja after party festivala, održan u etno-selu Carević u Krimovici kod Budve.

Završno veče, koje se održavalo na terasi gradske kafane Palas Lux Hotela, preksinoć se nastavilo fanki džez programom trija Milana Petrovića iz Srbije.

Uz Perovića, koji je odavno poznat na džez muzičkoj sceni kao virtuozni pijanista, nastupila su i dva nova mlada člana. Oni su kako uz predstavljanje svojih novih, tako i tokom izvođenja starih pjesama dobili brojne ovacije.

Festival je završen nastupom Nade Pavlović, džez dive iz Srbije, koja je svojim glasom i dugogodišnjim radom ovaj epitet opravdala i nastupom u Petrovcu. Nakon sat i po odličnog repertoara evegrin muzike, Pavlović je sa svojim bendom uz ovacije zadovoljne publike i zvanično zatvorila festival.

Direktor festivala Vinko Mihajlović je saopštio da je i ove godine festival pokazao da je jedan od najkvalitetnijih tog tipa u Crnoj Gori, koji uvijek ima svoj prepoznatljiv program i nivo, kako kod nas tako i u svijetu.

On je takođe rekao i da je ovo cijenjena i nagrađivana manifestacija, pa je i glavna poruka festivala bila:

“Neka manifebude vaša destinacija”. Iz organizacacije su istakli da je u već u pripremi naredno izdanje festivala i da vjernu publiku čekaju brojna iznenađenja, kao i neka nova mjesta na kojima će pored starih održavati ova manifestacija.

Tokom programa 15. Petrovac Jazz festa koji je vodila dugogodišnja novinarka i voditeljka Dušica Vugdelić, bili su predstavljeni muzičari: Ema Popivoda, Moba Jazz Band, Simon Kiselički, Sašo Popovski, Dapha Levy duo, Orjen Ridjanovic Trio, Milan Petrovic Trio i Nada Pavlovic Band.

Za zvuk na festivalu je bio zadužen Vinyl M. Organizatori festivala su takođe saopštili da je ovu džez manifestaciju pratilo oko 350 posjetioca, a ruska produkcijska kuća MGD, sa sjedištem u Baru, je bila zadužena za snimanje cijelog festivala.

MGD će pripremiti film o Petrovac Jazz Festivalu, kako je saopšteno, a on će biti promovisan kako u zemlji tako i izvan granica Crne Gore.

U organizaciji ovog festivala su pomogli Opština Budva, Turistička organizacija Budve, HG Budvanska rivijera i Cineplex Budva, dok su sve propisane epidemiološke mjere bile poštovane.

Bonus video: