Dvije strane Damira Urbana

Novi album će od petka biti dostupan na svim striming platformama

3381 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

”Lipanj, srpanj, kolovoz” je novi album Damira Urbana & 4 koji u izdanju sa dva CD-a prikazuje i dvije strane ovog hrvatskog pjevača - s njegovom Četvorkom i solo.

Album sa podnaslovom “Zapisi”, biće od petka dostupan na svim streaming platformama, a sastavljen je od devet pjesama na prvom i osam pjesama na drugom CD-u.

Nakon Porinom nagrađene pjesme “Iskre”, “Pseće oluje”, “Kuće sjećanja” i “Diva”, nedavno je objavljen i singl “Sama”. Ovo je peta pjesma Urbana i Četvorke, ali prva koja otvara ovaj album. Osim singlova objavljenih s Četvorkom, “Nitko osim nas” je jedini singl sa “Zapisa”, pjesama koje su nastajale u potpuno intimnoj atmosferi, tek uz pomoć nekolicine prijatelja.

”Lipanj, srpanj, kolovoz” je potpuno zaokružen album, koji je ujedno i intimna priča autora i njegovo introspektivno putovanje u ovom nezahvalnom vremenu - potrebno je samo slušati. Sjajno likovno oblikovanje albuma potpisuje cijenjeni ilustrator i slikar Tomislav Torjanac.

Veče uoči objavljivanja novog albuma, Urban & 4 će večeras održati koncert u klubu Bitefartcafea na Kalemegdanu.

Na ovaj način, najoriginalniji predstavnici hrvatske alternativne rok scene će sa svojom beogradskom publikom simbolično dočekati dvostruki album “Lipanj, srpanj, kolovoz”. Na pitanje da li će publika na koncertu čuti neke pjesme sa novog albuma, Urban je odgovorio:

“Nikada ne planiramo naše set liste unaprijed. Kada dođemo u Bitefartcafe na tonsku probu, vidjećemo koliko je najprimjerenije novih pjesama da odsviramo, s obzirom na prostor, na to kakav je dan. Sigurno da ćemo svirati nešto novo, ali bez nekih starih pjesama koncert ne može proći, jer bi publika bila razočarana. Komunikacija s publikom je trenutak, bavimo se onim što čujemo i vidimo oko sebe i tako je sve puno lakše i ljepše”.

Bonus video: