Dokazuju da postoji i zvuk koji nije zastupljen na ovim prostorima

”Grizeldisimo’’ je zasada jedina pjesma za koju su radili spot, a u njegovom stvaranju je učestvovao producent grupe Petar Ljubenko, dok mu je pomoć pri snimanju pružio barski reper Miloš Medojević poznatiji kao Princip

5254 pregleda 122 reakcija 2 komentar(a)
Drugi album grupe Da Wreck iz Bara, Foto: Petar Ljubenko
Drugi album grupe Da Wreck iz Bara, Foto: Petar Ljubenko

Barska hip-hop grupa Da Wreck objavila je nedavno drugi album pod nazivom “Sedam”.

Kako su kazali u razgovoru za “Vijesti”, ovaj album takođe ima simbolično značenje, kao i debitantski “Crkvice”, a da je naziv “Sedam” proistekao iz njihove interne šale.

Barski sastav čine tri MC-a: Luka Martinović koji nastupa pod pseudonimom Fosil, Vuk Martinović, Lowki i Ilija Tomović, Komesar, kao i producenti Petar Ljubenko aka Fly Killah i Deniz Hodžić kao MND. Kao mladi sastav na crnogorskoj oskudnoj rep sceni, oni su novim projektom željeli da prikažu neki moderniji zvuk.

”Cilj ovog projekta je da pokažemo da u Crnoj Gori postoji zvuk koji nije zastupljen na ovim prostorima”, rekao je producent Ljubenko.

Novi album je sastavljen od osam pjesama: “A joj”, “Beskonačno skila”, “Grizeldisimo”, “Artiljerija”, “Kipim Stari”, “Enderdir”, “Hmnja” i “Naše Djelo”. Sa sastavom Da Wrecka na ovom albumu su sarađivali i neki od već afirmisanih repera: Random, Joe Shua Kizz i Pe3il.

”Grizeldisimo’’ je zasada jedina pjesma za koju su radili spot, a u njegovom stvaranju je učestvovao producent grupe Petar Ljubenko, dok mu je pomoć pri snimanju pružio barski reper Miloš Medojević poznatiji kao Princip. Ljubenko, poznatiji kao Fly Killah je rekao da se prvi put oprobao u ovom dijelu stvaranja njihove muzike.

Grupa je tokom perioda korone, kada smo bili zatvoreni, bila vrijedna i aktivna u stvaranju njihove nove muzike.

”Uprkos teškoj situaciji uspjeli smo da održimo radnu atmosferu i posvetimo se ovom albumu i budućim projektima”, rekao je Fly Killah.

Iako je tokom ljeta bilo dozvoljeno organizovanje nastupa i manifestacija, ovaj sastav nigdje nije nastupao zbog privremenog odsustva jednog člana.

”Što se tiče nastupa, prvobitni dogovor grupe je bio da se neće održavati ukoliko svi članovi grupe nisu na okupu, a trenutno je jedan član grupe na brodu”, rekao je Fly Killah.

Da Wreck
Da Wreckfoto: Da Wreck

Kao mladi hip-hop sastav imaju veliku podršku što ih i podstiče na dalje stvaranje, kažu članovi ove grupe, kao i da Crna Gora ima kvalitetnu rep scenu.

”Reakcije publike su do sada bile uglavnom pozitivne i što nam je motivacija za dalji rad. Crnogorska hip-hop scena je mala, ali jako kvalitetna i tu smo da našim prisustvom to upotpunimo”, ističe sastav Da Wrecka.

Grupa je nastala tokom 2019. godine, relativno spontano, kako oni ističu, ali iako su se poznavali duži period prije osnivanja grupe, njih je zbližila ljubav prema muzici. S obzirom na to, na pitanje kakvi su međuljudski odnosi i saradnja u grupi, oni su kazali da zbog dugogodišnjeg poznanstva članova sve se lako postiže dogovorom.

Oni hip-hop žanr posmatraju kao njihov kreativni iskaz i poruku slušaocima.

”Hip-hop je žanr kroz koji mi kao grupa možemo da se kreativno izrazimo i predstavimo doživljaj te kulture publici”, rekao je Ljubenko aka Fly Killah.

Oni su otkrili i da vrijedno rade na novim projektima kojima će se takođe ponositi kao grupa.

”Budući projekti su već započeti i u fazi su izrade, a nadamo se da će jedan od njih izaći do kraja ove godine”, rekao je ovaj barski sastav.

Bonus video: