”Buč Kesidi” spreman za pet koncerata u Zagrebu

Ovo je prvi put od 80-ih godina prošlog vijeka i kultne serije koncerata grupe “Azra” u Kulušiću da će jedan bend nastupati više od tri dana zaredom

3031 pregleda 28 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Grupa “Buč Kesidi” objavila je spot za pjesmu “Nebitna (…ne mogu da)”, koja je praktično dio filma “Euforija uživo”.

To je uvod u rekordnih pet nastupa, koliko ih minimalno čeka u dvorištu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti od 24. do 29. septembra.

Ovo je je prvi put od 80-ih godina prošlog vijeka i kultne serije koncerata grupe “Azra” u Kulušiću da će jedan bend nastupati više od tri dana zaredom u Zagrebu.

Singl “Nebitna (…ne mogu da)” objavljen je na prvom albumu benda, a novi video spot je isječak iz koncertnog filma “Euforija uživo”. Upravo spot daje uvid u posebno iskustvo koje donosi ovo filmsko-muzičko ostvarenje, predstavljeno regionalnom turnejom ovog ljeta po Cinestar bioskopima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Osmišljen u formi ekraniziranog koncerta sa zanimljivim zapletom, film nas vraća u epohu 60-ih i 70-ih godina 20. vijeka. “Buč Kesidi” uvodi u svoj muzički svijet uz nova izvođenja albuma “Euforija”, kao i nekoliko starih hitova, poput “Nema ljubavi u klubu”, “Đuskanje ne pomaže”, “Nedjelja ujutru” ili “TIHO”.

Bez sumnje, najznačajnije regionalno novo ime na sceni u posljednje dvije godine, pančevski indie dvojac “Buč Kesidi”, proizveo je ogroman hype u celom regionu albumom “Euforija”, koji je uvršten na liste najboljih godišnjih albuma, objavljenim i na ekspresno rasprodatom vinilu. Kritika hvali muziku i tekstove nazivajući pjesme himnama generacije, a milionski pregledi na Jutjubu i rasprodati koncerti govore da Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo - kako sebe nazivaju - opravdavaju poziciju regionalnih zvijezda.

Novi spot savršen je uvod u koncertni pohod na Zagreb, a “Buč Kesidi” u dvorištu ALU zasad će održati ukupno pet koncerata, od kojih su čak tri već rasprodata. R. Z.

Bonus video: