Pjesma „Konte” se dopala i publici i žiriju

Novljanka Jovana Mustur Ražnatović nosi pozitivne utiske sa festivala u Ohridu na kojem je osvojila Grand Prix

4782 pregleda 63 reakcija 0 komentar(a)
Jovana Mustur Ražnatović nakon proglašenja pobjednika, Foto: Privatna arhiva
Jovana Mustur Ražnatović nakon proglašenja pobjednika, Foto: Privatna arhiva

Kada se prije nekoliko mjeseci nakon 11 godina pauze vratila na muzičku scenu, Novljanka Jovana Mustur Ražnatović nije mogla ni slutiti da će njen singl “Konte” doživjeti toliki uspjeh. U ovoj numeri Jovana je spojila dva žanra- pop i klasiku, a potpisuju je Slaven Knezović (muzika), Momčilo Zeković Zeko (tekst) i Senad Drešević (aranžman). Ovo kako kaže za svoj singl “malo umjetničko djelo” Jovani je proteklog vikenda donijelo i prvu nagradu i to na jednom od rijetkih festivala takmičarskog karaktera- Ohridskim trubadurima.

”Nosim prelijepe utiske sa festivala u Ohridu. Scena je bila prekrasna, slična našoj na Kanli kuli i nekadašnjem festivalu Sunčane skale na kojem sam prije 12 godina debitovala. Makedonci su jako gostoprimljivi, i zaista su pokazali koliko su dobri domaćini. Što se konkurencije tiče, mogu reći da je bila jaka, tako da ne bih izdvojila nijednog izvođača posebno, svi su bili odlični”, ispričala je za Vijesti utiske iz Makedonije i pomenutog muzičkog festivala u Ohridu Jovana.

Na internacionalnoj večeri pjevalo je 19 izvođača, među njima bila su neka poznata regionalna ime poput Vlada Kalembera i Srđana Marjanović, no iako se prvi put pojavljuje u Ohridu Jovana je odmah na sebe skrenula pažnju svojom numerom “Konte”.

”Pripala mi je Grand Prix nagrada i od strane stručnog žirija i publike. Ponosna sam što im se baš toliko dopala kompozicija ‘Konte’, jer u poređenju sa ostalim pjesmama koje su se pojavile na ovom takmičenju, bila skroz drugačija”, pohvalila se ona.

Jovana već ima iskustva na festivalima, naime pojavila se na takmičenju Sunčane skalama 2008. i godinu dana kasnije, a posljednji put kada je pjevala na nekom takmičenju, bio je to hrvatski festival “Marco Polo” 2011. godine kada se vratila sa nagradom za najbolju interpretaciju.

Od te 2011. godine do danas, gotovo da takmičarskih festivala više i nema, pa je Jovani drago što je dobila priliku da i van Crne Gore predstavi svoju pjesmu.

”Festivali su mjesta odlična za promociju muzike, zato bih i voljela da ih ima više. Bilo bi dobro da povratimo naše stare festivale koji su bili karakteristični za našu zemlju i po kojima se prepoznavala čak i turistička sezona”, prisjeća se ona.

Kaže da je upravo zbog manjka prostora da predstave pjesmu, danas onima koji počinju da se bave muzikom puno teže.

”Nekad vam nije trebao spot jer ste pojavljivanjem na festivalu imali video koji su puštale sve televizije. I sami festivali prenosili su se na kanalima širom regiona. Zato su oni bili odlična daska za sve muzičare, bilo da imaju značajnu karijeru ili su na početku”, ističe Jovana.

Iako njen singl Konte nije standardna pop pjesma, odlično je prošla a ova nagrada još jedan je dokaz za to.

”Želja mi je bila da se ljudima i kod nas i u regionu svidi pjesma i baš su svi odreagovali pozitivno. Dobila sam puno pohvala i sugestija da nastavim svoj pravac upravo na ovakav način i od strane stručnih ljudi iz muzičkog svijeta”, otkriva Jovana.

Bonus video: