Manivi snimio kompoziciju na maternjem jeziku

Na svim platformama može se preslušati novi projekat benda čiji je frontmen multiinstrumentalistkinja Ivana Vukmirović

6034 pregleda 0 komentar(a)
Naslovnica albuma "Mirror", Foto: Promo
Naslovnica albuma "Mirror", Foto: Promo

Kantautorka i multiinstrumentalistkinja Ivana Vukmirović frontmenka benda Manivi nakon prvog albuma “Manivi” iz 2016. godine, donosi novi materijal - drugi studijski album “Mirror”. Ovaj projekat jedinstven je i zbog kompozicije “Niko neće znati”, prve pjesme na maternjem jeziku. U svijetu koji insistira na javnom, vrlo je malo trenutaka koji ostaju van pogleda drugih, a ova pjesma opisuje to tajno mjesto u kojem smo slobodni.

Pjesma “Niko neće znati” je nastala u saradnji sa producentom i jednim od članova grupe Bad Copy Đorđem Miljenovićem, a govori upravo o tom trenutku kada zajedno sa izabranom osobom proživljavamo ono što će zauvijek ostati lično, sačuvano od drugih. Spoj repa i Ivaninog prepoznatljivog vokala dočarava ono što predstoji susretu sa pravim, a Miljenovićev dio prikazuje taj susret iz muške perspektive, ogoljeno od očekivanja, emotivno i iskreno. Ova pjesma daje pravu atmosferu za ono čemu dodiri i takvi susreti vode.

”Poslije Ivaninog povratka iz Berlina, gdje je u multikulturalnoj i bogatoj umjetničkoj sredini otkrila nove perspektive u svom stvaranju, drugi album “Mirror” dočarava promjene u njenom životu i radu. Mješavina muzičkih stilova u pjesmama, kao i bogatstvo aranžmana odlikuje autorski izraz koji je Ivana ostvarila sa članovima benda, vrsnim džez i soul muzičarima: Draganom Ćalinom za klavirom, Dejanom Antovićem na basu i Peđom Milutinovićem za bubnjevima. Ovakav miks stilova, obogaćenih i uplivima elektronske muzike, čini Manivi nesvakidašnjim bendom na domaćoj i regionalnoj sceni”, stoji u saopštenju ozdavačke kuće Gitch records pod čijom je etiketom objavljen ovaj projekat..

”Ivanini tekstovi prikazuju doživljaj svijeta iz perspektive mlade žene koja postaje svjesna svoje snage i ženstvenosti. Ljubav se doživljava na novi način, kao u pjesmi ‘Free’, slabosti se otkrivaju i toj se emociji prepušta u numeri “You Make My Heart Sing”, a unutrašnji svijet se prikazuje kroz prirodu koja je okružuje (‘Mirror’). Svaka od sedam pjesama sa predstojećeg albuma donosi autentičnu priču o njenom razvoju kao osobe i umjetnice. Album je naslovljen po pjesmi ‘Mirror’, koja je već privukla pažnju preko Glitch Records Sessiona”, navode u saopštenju.

Publika sa nestrpljenjem očekuje njihove nastupe, jer ono što je njihovo ime, izvedeno iz reči “mani”, koja na Sanskritu označava najveće nematerijalno blago, to predstavljaju koncerti ovog benda - neponovljivo i neprocenjivo muzičko iskustvo.

Bonus video: