Dado Topić udružio snage sa Rokerima

Pionir rok kulture u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji se i dalje čini nezaustavljivim i spremnim na još niz godina aktivne karijere

4975 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Crorec/Promo
Foto: Crorec/Promo

Legendarni frontmen kultne grupe “Time” Dado Topić, vratio se nakratko u svoju rodnu Novu Gradišku gdje se upoznao i odlučio na saradnju s članovima tamošnjeg benda Rockeri.

Rezultat ove simbioze je rok balada “Tragovi sudbine”. Nakon prva četiri, Rockere je za peti singl, na ideju njihovog muzičkog producenta Branimira Jovanovca Banija, sudbina spojila sa Topićem koji je pjesmi dao svoj prepoznatljivi prizvuk i nevjerovatnu emociju. Iako već u 71. godini života, pionir rok kulture u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji se i dalje čini nezaustavljivim i spremnim na još niz godina aktivne karijere.

Pjesmu Rockera i Dade Topića potpisuje Mario Vestić, dok je autor aranžmana Zlatko Grgić, a produkciju je radio Branimir Jovanovac Bani, u čijem je studiju Mak u Gradištu pjesma snimana i miksana.

Kako Dado radi na svom novom materijalu u studiju Željka Nikolina u Osijeku, zajednička ideja je bila da Dado za ovu pjesmu ne mijenja studio i da svoj vokal snimi u okruženju na koje je navikao, što se na kraju pokazalo vrlo dobrom odlukom.

Željko i Bani odsvirali su klavijature, a na pjesmi su još gostovali Daria Hodnik i Krešimir Kaštelan. Spot za pjesmu “Tragovi sudbine” režirao je Marko Zeljković Zelja.

Rockeri su potpisali ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, a petim singlom se sve više približavaju izdavanju svog prvog albuma kojim će takođe obilježiti dugogodišnje uspješno djelovanje na hrvatskoj rok sceni pod imenom Rockeri, a iskustvo saradnje s Topićem će im zasigurno puno značiti.

Bonus video: