Ana & The Changes dobitnici nagrade Milan Mladenović

Pjesma "Tu" je prva numera Ane Ćurčin otpjevana na maternjem jeziku

1806 pregleda 0 komentar(a)
Ana Ćurčin sa nagradom, Foto: Zadužbina Milana Mladenovića
Ana Ćurčin sa nagradom, Foto: Zadužbina Milana Mladenovića

Ana & The Changes su sa pjesmom "Tu” novi su laureati Nagrade Milan Mladenović, koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu na prostoru bivše Jugoslavije.

“Nisam navikla da pobjeđujem… došla sam večeras da podržim svoje kolege”, kazala je Ana Ćurčin. “Mnogo nam znači ova nagrada, bend će se oduševiti kad čuje”, dodala je.

Žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Sjeverna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) je od 179 prijavljenih pjesama izglasao 14 finalista. Prema njihovom sudu pjesma "Tu” se posebno izdvojila kvalitetom i ponijela je laskavo priznanje.

Zanimljivo je da je Ana Ćurčin sa svojim bendom do sada stvarala isključivo na engleskom, a da je "Tu” njeno prvo djelo otpjevano na maternjem jeziku. Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 eura, za dobitnike Nagrade je izrađena i posebna statueta.

Nagrada Milan Mladenović se tradicionalno dodjeljuje 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića, pa je tako na Dunavskom keju u Beogradu obilježen i Milanov rođendan. Tim povodom na svečanosti su nastupili i Andrija Pavlović iz Lp Dua i Lidija Andonov iz grupe Sixth June. Njih dvoje su izveli pjesme EKV-a "Zid” i "Tonemo”, koje će se naći na albumu "Mlad i radostan” na kojem trenutno rade, a koji predstavlja omaž muzici ’80-tih godina na teritoriji bivše Jugoslavije.

Prvi dobitnici Nagrade Milan Mladenović bili su Artan Lili sa pjesmom ,,D.E.P.R.A” 2019. godine. Prošle godine Nagradu je dobila grupa Dram zahvaljujući pjesmi "Daj mi sve”. Tim hitom Dramovci su i započeli nastup kojim je završena ovogodišnja svečanost povodom dodjele Nagrade Milan Mladenović.

.

Bonus video: