Robert Keli proglašen krivim za seksualne zločine

Suđenje Keliju trajalo je više od mjeseca dana, a sudilo mu se za iznudu, seksualnu eksploataciju maloljetnika, otmicu, korupciju i prinudni rad, u periodu od 1994. do 2018. godine

4155 pregleda 0 komentar(a)
Robert Keli, Foto: Shutterstock
Robert Keli, Foto: Shutterstock

Američki pjevač Robert Keli proglašen je krivim u sudu u Njujorku za niz seksualnih zločina, među kojima vođenje sistema za seksualnu eksploataciju mladih žena i maloljetnica.

Porota saveznog suda u Bruklinu proglasila je pjevača (54), poznatog po hitu "I Believe I Can Fly", krivim za "zločine trgovine seksom".

Suđenje Keliju trajalo je više od mjeseca dana, a sudilo mu se za iznudu, seksualnu eksploataciju maloljetnika, otmicu, korupciju i prinudni rad, u periodu od 1994. do 2018. godine.

Tužioci su naveli da je Keli iskoristio svoju slavu i harizmu kako bi pronalazio žrtve, a među njima bi neke izabrao i iz svoje publike na koncertima, uz pomoć pratnje.

Svjedoci su kazali da su se žrtve često nadale da će im Keli pomoći u karijeri, a našle su se u situaciji da je pjevač njih tražio bezrezervnu poslušnost, te da bi ih u suprotnom kažnjavao.

Keli uporno demantuje optužbe.

Bonus video: