obradovao ljubitelje

Gibonni objavio novi singl i spot

”Lažu fotografije” je druga pjesma sa aktuelnog albuma pod nazivom “U po’ ure”

5237 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Pola godine nakon što je objavio prvi singl “Kiša” sa novog albuma “U po’ ure”, popularni hrvatski muzičar Zlatan Stipišić Gibonni, obradovao je fanove novim singlom pod nazivom “Lažu fotografije”.

Na ovoj pjesmi za koju Gibonni kaže da mu je jedna od najdražih sa albuma “U po’ ure”, a koja je nastala na Korčuli, kao gosti su mu se pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarista Yogi Lonich, kao i Simfonijski orkestar HRT-a.

Nova pjesma “Lažu fotografije” je, sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i muzičkih kritičara, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na aktualnom EP-u i prvi izbor za nasljednicu super-uspješne “Kiše”.

Naime, prethodni singl “Kiša” je od prvog emitovanja do danas i dalje jedna od najslušanijih pjesama na regionalnim radio-stanicama.

Novi singl, dobio je i svoje prateće video izdanje, a spot je nastao po Gibonnijevoj ideji, koji kao režiser potpisuje Filip Filković Philatz, koji je sa hrvatskim muzičarem već sarađivao na nekoliko video-spotova.

”Lažu fotografije” je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati je iznova, da bi svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem video spotu, ističu muzički kritičari.

Albumom “U po’ ure” publika može slušati na svim dostupnim streaming servisima u regionu, a osim na CD-u, ovaj Gibonnijev EP će uskoro biti objavljen i na vinilu.

Promovišući album u splitu, hrvatski muzičar je u razgovoru sa publikom priznao da ima pjesama “kojih se stidi što ih je napisao”, ali da “Lažu fotografije” sigurno nije među njima.