Poruke o mentalnom zdravlju, ljubavi i toleranciji

Interaktivna postavka murala kroz Sivilove stihove i Joskićeve boje

2631 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Branko Starčević
Foto: Branko Starčević

Poznati crnogorski reper Balša Krkeljić Sivilo, pored nekoliko društveno-odgovornih inicijativa, pokreće kampanju “Sve će biti OK”, kojom želi da skrene pažnju javnosti na probleme sa kojima se suočavamo, a o kojima još uvijek nedovoljno govorimo - depresija, suicidne misli, tj. mentalno zdravlje mladih generalno, potom tolerancija, zajedništvo, ljubav na zreo i netoksičan način.

U okviru kampanje, koja se realizuje u partnerstvu sa tržnim centrom Delta City, od 11. oktobra u centralnom atrijumu moći će da se obiđe interaktivna umjetnička postavka “S ljubavlju”. Postavku čine šest murala koje je oslikao podgorički umjetnik Mišo Joskić, inspirisan stihovima pjesama sa Balšinog novog albuma “Siva srijeda”. Svaki od murala je i mjesto sa kog će ljudi moći da se fotografišu, pojedinačno ili u paru i odakle će moći i sami da pošalju poruku o ovim važnim temama, putem društvenih mreža.

”’Mjesto za grljenje’, ‘Mjesto gdje se smiješ’, ‘Mjesto za savršeno nesavršene’, ‘Mjesto za izjavljivanje ljubavi’… zajedno čine instalaciju koja na neobičan način treba da predstavlja sigurnu umjetničku zonu ljudima koji vole, žele da vole i treba da budu voljeni”, najavljuju u saopštenju povodom izložbe.

Postavka u Delti moći će da se obiđe do 20. oktobra, dok će u subotu 16. oktobra, svi koji prate Sivilov muzički rad, moći će da se upoznaju sa njim u okviru susreta sa publikom koji organizuje tokom cijelog dana u Delti.

Temama koje su fokus postavke Sivilo se inače bavi na svom drugom, nedavno izdatom albumu “Siva srijeda”, koji je nastao u interakciji sa publikom. Objavljivanje albuma, kao i 10. oktobar - Svjetski dan mentalnog zdravlja povod su za ovu i sve druge aktivnosti koje muzičar sprovodi od početka septembra.

Istog dana biće premijerno objavljen i spot za pjesmu “Sve će biti OK” u kojoj govori o tome kako se on lično izborio sa svim ovim problemima. Album je od 1. septembra dostupan na svim striming platformama.

Bonus video: