Skriveno rokersko lice Giuliana i Doris

Hrvatski sastav Osmi putnik predstavio novi singl i spot kojim najavljuju the best of album “Rock’n’roll se kući vratio”

1657 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Croatia Records/ Promo
Foto: Croatia Records/ Promo

Hrvatski rok bend Osmi putnik predstavio je spot za singl “Tajna”, najavnu pjesmu njihovog novog, the best of albuma “Rock’n’roll se kući vratio” koji će biti objavljen ove sedmice u izdanju diskografske kuće “Croatia Records”.

”Tajna” je ekskluzivni duet hard rok benda Osmi putnik, koji od nedavno ima novog frontmena - naime pridružio im se popularni hrvatski pjevač Giuliano. Pomenutu numeru sa Giulijanom je otpjevala diva Doris Dragović. Vijest o tako moćnoj i neočekivanoj sinergiji već je i prije samog izlaska spota uzburkala maštu, ne samo fanova ovih izvođača, već je zaintrigirala jednostavno sve. Eksplozivnim notama kompozitora muzike Bojana Bože Antolića, videospot “Tajna” uranja u alhemijski svijet ljubavnih stihova autorke Ivane Antolić.

U sugestivnoj filmskoj atmosferi direktora fotografije Borisa Poljaka pršti neobuzdana mašta autorke spota Nine Mimice, jedne od najnagrađivanijih hrvatskih redateljki, kandidovane za nagrade kao što su Oskar i Golden Globe. Pred kamerom oživljavaju sile straha i strasti koje ljubav budi, čineći preplašenog muškarca (Giuliana) i zaljubljenu ženu (Doris) istovremeno i krhkim i moćnim božanstvima.

”Ali ovo nije samo pjesma o ljubavi muškarca i žene. Strah od ljubavi, kojem Giulianov talent daje fascinantnu silinu, ljudski je strah od prepuštanja sudbini, čiju moć veličanstveno utjelovljuje harizma Doris Dragović”, komentarisala je Nina Mimica spot.

”Čovjek i sudbina. Mitska borba u koju se upuštamo znajući da ćemo izgubiti. Tim više je naš otpor interesantan, ‘Tajni’ daje prepoznatljivu ljudskost, a nebesa vjerovatno beskrajno zabavlja”, dodala je ona.

Osmi putnik osnovan je davne 1985. godine, a svojim beskompromisnim stavom i žestokom energijom obilježio je hard rok scenu cijele bivše Jugoslavije. U današnjoj postavi ulogu pjevača preuzeo je popularni Giuliano Đanić i premda se na prvi pogled kombinacija hevi metalaca i pjevača čiju je karijeru u najvećoj mjeri obilježila pop muzika možda čini nespojiva, čini se da je u pitanju pun pogodak, kao i ideja dueta s Doris Dragović, koja je za ovu pjesmu pokazala jedno skriveno rokersko lice.

Bonus video: