Došlo vrijeme za solo karijeru

Tina Džankić objavila singl “So long” sa koleginicom Anjom Zagorac, koja potpisuje muziku i tekst

6416 pregleda 239 reakcija 0 komentar(a)
Detalj iz spota: Tina Džankić, Foto: Youtube/Screenshot
Detalj iz spota: Tina Džankić, Foto: Youtube/Screenshot

Crnogorske muzičarke Tina Džankić i Anja Zagorac udružile su snage i snimile singl “So Long”. Muziku i tekst za ovu numeru pisala je Zagorac, za produkciju Studio Psichasso, dok je master povjeren Tin Studiju iz Varaždina.

”Anjina ideja je bila da snimimo zajedničku pjesmu. Kada je napisala ovu numeru zamislila je mene da je otpjevamo zajedno. Ta ideja, kao i pjesma mi se dopala i lako smo dogovorile saradnju”, priča u razgovoru za “Vijesti” Tina Džankić.

Njih dvije odlučile su se da takst numere ne bude na crnogorskom jeziku, a ovo nije prva Tinina pjesma na engleskom.

”I moj prethodni singl je takođe na engleskom i mislim da jezik nije barijera slušaocima. Naprotiv, čini mi se da se nekako ljepše izrazim i zvučim na engleskom. Inače, mlađe generacije naklonjenije su inostranim izvođačima, zato mislim da njema neće biti problem da je slušaju i zavole. Po reakcijama bih rekla da im se dopada”, naglašava Džankić.

Napominje da iako većina radiostanica svoj program bazira na domaćim hitovima, njihov singl “So Long” dobio je podršku i takvih medija.

”O prezentaciji pjesme nijesmo previše razmišljali, samo smo je pustili na Youtube kanal i rakcije su fantastične. Tačno da određeni mediji ne samo da ne puštaju inostrane izvođače, već ni numere koje naši snime na engleskom, međutim mi smo dobile podršku i zaista sam zadovoljna”, naglašava Džankić koja ne krije da se nada da će baš zbog jezika na kojem pjevaju uspjeti da dođu do publike van granica Crne Gore.

”Više ne postoji regionalna top lista koja je fokusirana na promociju ovakvog zvuka, zato je možda teže plasirati pjesme. Čini mi se da su mediji u Hrvatskoj naklonjeniji ovakvom zvuku, pa se nadam da ćemo na tom tržištu uspjeti da prezentujemo svoj rad”, kaže Džankić koja je u muzici preko 20 godina. Brojnim izvođačima pjevala je prateće vokale, a godinama bila pjevačica rok sastava Crveno i crno.

Tina Džankić i Anja Zagorac
Tina Džankić i Anja Zagoracfoto: Printscreen YouTube

”Mislim da je došlo vrijeme za solo karijeru. Period korone bio je prekretnica, imala sam vremena da razmislim i posvetim se samostalnoj karijeri. Zato sam odlučila da dalje nastavim sama i radim svoju muziku”, otkriva Džankić.

Iako su na njenim nastupima svi žanrovi zastupljeni, publika je ipak najviše veže za pop i rok muziku. Međutim, obećava da kad je u pitanju njen solo album neće se strogo vezivati za jedan pravac.

”Ne bih voljela da se ukalupim samo u jedan muzički žanr. Svakako da mi najbolje leži r’n’b i soul muzika, i da će biti dosta numera pisanih u tom stilu, ali biće nešto i za ljubitelje pop zvuka. Sigurna sam da će numere koje spremam zadovoljiti ukus većine, a razmišljam da u nekim pjesmama bude i elektronike”, otkriva Džankić šta sve to publika može očekivati od materijala koji sprema.

Njen album je već uveliko u pripremi i za sada ima svega četiri, pet pjesama.

”One su na pola odrađene, a nadam se da ću uspjeti da ih završim do kraja godine. Kad završim kompletan materijal potrudiću se da nađem izdavača van Crne Gore, a najviše me zanima upravo hrvatsko tržiše”, priča o planovima Džankić.

Za razliku od prethodna dva singla, a albumu će biti i pjesama na našem jeziku.

”Neke pjesme je pisala Anja, a jednu potpisuje Luka Radović. Što se saradnje tiče biće tu raznih autora, a nastavljam je i sa Studiom Psichasso. To su moji stari prijatelji, još sa početka karijere”, kaže Džankić i dodaje da i sama voli da učestvuje u procesu stvaranja pjesama.

”Za sad se nijesam ohrabrila da sama napišem pjesmu, ali sam koautor nekih i zaista uživam u stvaranju i učestvujem u cjelokupnom procesu. Mislim da će tek sa novim pjesmama moja kreativnostnost izaći na vidjelo”, sigurna je Džankić.

Za spot je bio zadužen Miloš Tomašević, koreografiju koju izvodi Plesni klub “Royal” Nina Adžić, a za Anjin i Tinin stajling crnogorski kreator Lazar Ilić.

Bonus video: