Vrpca ekranizovala “Nikad dovoljno nije”

"Namjera nam je bila da ukažemo kako ni svemir nije dovoljan, zemlja već odavno to nije", kazali su iz benda

2712 pregleda 93 reakcija 0 komentar(a)
Foto: privatna arhiva
Foto: privatna arhiva

Podgorički bend Vrpca, sjutra će, u 12 časova premijerno predstaviti publici spot za pjesmu “Nikad dovoljno nije”, za koji režiju i montažu potpisuje Vladimir Toni Pendo.

Spot će biti objavljen na njihovom YouTube kanalu.

Sastav Vrpca, koji ćine Braco Subotić (vokal), Miloš Pejović (gitara), Danilo Pendo (bas) i Ivan Bakić (bubanj), objavio je sredinom avgusta i album “Oko sfere” sa devet pjesama.

Album je realizovan u studiju “Stivi”, koji je producirao Stefan Pantović, a dostupan je na digitalnim platformama Spotify, Deezer, iTunes, Soundcloud kao i na njihovom YouTube kanalu.

”Namjera nam je bila da ukažemo kako ni svemir nije dovoljan, zemlja već odavno to nije. Ako prihvatimo da se stiglo do izvjesnog zatvaranja jednog poglavlja civilizacije tek onda možemo djelati u drugom pravcu, što bi značilo Teslijanski, nastaviti da gradimo nešto za buduće generacije i za svoju djecu, za svu djecu zemlje”, poručili su iz benda.

”Na koncu, zvuči dobro da krenemo u novo društvo sa većim stepenom svijesti. U novo vrijeme neograničenih resursa i ljudskih stremljenja. Da osvijestimo u sebi kako energija može biti održiva na više načina i zaista moguća. Recimo da će tada postati i biti dovoljno”, dodaje se u saopštenju.

Rad na albumu trajao je od kraja januara 2020. godine do sredine juna 2021.

”Gosti na albumu su Stefan Pantović (bek vokal, gitara i sint) i Ivan Ivanović (bubanj), a tu je i Zarija Pavićević koji je svirao bubanj u bendu od osnivanja do ljeta 2020. godine, učestvovao je u stvaranju svih pjesama, a na albumu je snimio pjesme ‘Nikad dovoljno nije’, ‘Oko nje’ i ‘Podgoričanos’”, pojasnili su iz benda Vrpca.

”Za ostale pjesme na albumu bubanj je snimio Ivan Ivanović. Stefan Pantović je doprinio zvuku obojivši ga, svirajući drugu gitaru, sintove i pjevajući prateće vokale”, stoji u saopštenju.

Ekipa okupljena oko benda “Vrpca” prvi put se publici predstavila na Sea Rock Festivalu 2013. godine u Kotoru gdje su pobrali komplimente za energičan nastup, a godinu dana kasnije objavili su singl i spot za numeru “Hejt”.

Bonus video: