Stvari Ejmi Vajnhaus na aukciji

Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moschino torbica u obliku srca, s kojima je često bila fotografisana dobitnica Grammyja, dostići cijenu od 15.000 do 20.000 dolara svaka

4241 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gotovo 800 stvari Ejmi Vajnhaus, uključujući kratku haljinu koju je pokojna britanska pevačica nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na prodaju na aukciji.

Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moschino torbica u obliku srca, s kojima je često bila fotografisana dobitnica Grammyja, dostići cijenu od 15.000 do 20.000 dolara svaka, prenosi Index.

Njeni roditelji odlučili su da je pravo vrijeme da prodaju njene lične i profesionalne predmete, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien’s Auctions.

Pjevačica je umrla od trovanja alkoholom kad je imala 27 godina u julu 2011. Poslednji nastup imala je u Beogradu mjesec dana ranije.

“Za njih je bilo vrlo emotivno da se odreknu stvari pokojne ćerke”, rekao je Nolan.

Ejmi Vajnhaus stvari
foto: Reuters

“Ali znaju da će ti predmeti ići obožavateljima i kolekcionarima, kao i muzejima i ulagačima širom svijeta koji će ih i dalje cijeniti, uživati, izlagati ih.”

Porodica želi da osigura da svi njeni fanovi imaju priliku da kupe nešto, rekao je Nolan, koji je dvije godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina ima nižu početnu cijenu, od 2000 do 4000 dolara, a početna cijena za kaiševe, parfeme, cipele, baletne papuče, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.

Vajnhaus je postala prepoznatljiva u cijelom svijetu sa svojim jedinstvenim izgledom, ponašanjem koje je privlačilo medije i muzikom prožetom jazzom. Objavila je dva studijska albuma, Frank i Back to Black.

Ejmi Vajnhaus stvari
foto: Reuters

Često je govorila o svojoj borbi protiv zavisnosti od alkohola i droga.

Dio prihoda ići će za potrebe Fondacije Ejmi Vajnhaus, koja ima cilj “da podstakne djecu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi se mogli razvijati.

Prodaja će se održati na Beverli Hilsu od 6. do 7. novembra , a kupci će se moći nadmetati lično i putem interneta.

Bonus video: