Fuzije sa drugim pravcima i neobičnim instrumentima

U koncertnom programu prve večeri 19. oktobra sa početkom u 20 sati nastupiće višestruko nagrađivani gitarista iz Meksika Alehandro Kordova. Iste večeri od 21 sat nastupiće duo kao neobičan spoj instrumenata teremina i gitare Thorvald Jorgensen iz Holandije i Josip Dragnić iz Hrvatske

2268 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Šesti međunarodni festival “Dani gitare u Podgorici” biće održan 19. i 20. oktobra. Kao i ranije festival njeguje koncept dvodnevnog trajanja, integracije klasične gitare u sadašnjem vremenu i izazovima koje ono produkuje, kao i fuzije sa drugim muzičkim pravcima i neobičnim instrumentima u kombinaciji sa gitarom.

”Festival je namijenjen svim ljubiteljima muzike, učenicima, studentima i profesionalnim muzičarima. Sadrži tri segmenta: koncertni program, majstorske radionice i predavanja. Koncertni program će se održati u dvije večeri u JU Muzeji i galerije Podgorice, dok će se majstorske radionice i predavanja održati u koncertnoj sali muzičke škole ‘Vasa Pavić’”, napominje direktor festivala, gitarista Srđan Bulatović.

U koncertnom programu prve večeri 19. oktobra sa početkom u 20 sati nastupiće višestruko nagrađivani gitarista iz Meksika Alehandro Kordova. Iste večeri od 21 sat nastupiće duo kao neobičan spoj instrumenata teremina i gitare Thorvald Jorgensen iz Holandije i Josip Dragnić iz Hrvatske.

Druge večeri festivala 20. oktobra sa početkom u 20 sati nastupiće gitarista i kompozitor iz Italije Kristijan Lavernijer, dok će iste večeri od 21 sat festival zatvoriti crnogorski gitarista i kompozitor Marko Prentić.

”Kao gosti na Markovom koncertu nastupiće jazz pijanista Enes Tahirović i gitaristi Dražen Joković i Petar Dobričanin”, dodaje o posljednjem koncertu Bulatović.

Bonus video: