Skunk Anansie na zagrebačkom INmusicu

Prvobitno je bilo najavljeno da će Skunk Anansie nastupiti na ovom festivalu 2016, ali je koncert otkazan zbog bolesti pjevačice Skin
0 komentar(a)
Skunk Anansie, Foto: Wikimedia Commons/Piotr Drabik
Skunk Anansie, Foto: Wikimedia Commons/Piotr Drabik
Ažurirano: 08.11.2017. 09:08h

Poznati britanski rok sastav Skunk Anansie nastupiće na predstojećem, 13. izdanju INmusic festivala koji će se održati od 25. do 27. juna 2018. na Jarunu u Zagrebu.

Prvobitno je bilo najavljeno da će Skunk Anansie nastupiti na ovom festivalu 2016, ali je koncert otkazan zbog bolesti pjevačice Skin. Britanski rokeri su obećali da će se vratiti, a organizatori INmusica saopštili su da će obećanje održati narednog ljeta.

Bend poznat po hitovima kao što su "Charity", "Hedonism" i "Weak" osnovan je 1994. Nepunih godinu dana kasnije čitaoci muzičkog časopisa "Kerang" su ih proglasili najboljim novim britanskim bendom. Tokom naredne decenije Skunk Anansie je prodao više od pet miliona albuma i sedam svjetskih turneja, a 2004. je ušao u Ginisovu knjigu kao jedno od najuspješnijih imena britanske scene u posljednjih 50 godina.

Bend se nakratko raspao 2002, ali se ponovo okupio 2009. i nastavio da radi. Posljednji od šest studijskih albuma koliko Skunk Anansie ima iza sebe izašao je 2016. pod nazivom "Anarchytecture".

Organizatori INmusic festivala ranije su najavili će na predstojećem izdanju nastupiti i poznati američki rokeri Queens of the Stone Age.

Bonus video: