Bulatović: Našli novog pjevača zbog tri svirke za po 150 eura

Frontmen bjelopoljske rok grupe tvrdi da nije ni sanjao da bi ovo moglo da se desi i da je o svemu saznao putem društvenih mreža
169 pregleda 5 komentar(a)
Crna Dama, Ljubiša Bulatović, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Crna Dama, Ljubiša Bulatović, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 07.11.2017. 16:52h

Frontmen bjelopoljske rok grupe Crna dama na neobičan način saznao je da ga bubnjar i basista benda koji je osnovao više ne smatraju njegovim članom.

Pjevač Ljubiša Bulatović optužio je bivše saradnike Enesa Drekovića i Gara Bakića da su bez njegove dozvole zakazali ove sedmice tri svirke u Podgorici, Budvi i Kotoru kao grupa Crna dama. Bulatović tvrdi da nije ni sanjao da bi ovo moglo da se desi i da je o svemu saznao putem društvenih mreža.

"To što se radi je stvarno ružna stvar. Bio sam odsutan mjesec dana, nisam bio u zemlji, niti sam upoznat o čemu se radi, da su njih dvojica stavili neku sliku drugog pjevača na našoj Instagram stranici, jer su očigledno htjeli bez mene da odrade ta tri nastupa za po 150 eura, to je ta vrsta nastupa", objašnjava frontmen i dodaje da je to isto kao kad bi Miša Aleksić i Vicko Milatović pravili koncert Riblje čorbe bez Bore Đorđevića.

Bulatović, koji je bio glavni autor u bendu Crna dama, "Vijestima" je kazao da su pjesme, kao i ime grupe, zaštićeni na njegovo ime. Prijeti i tužbama, ako dotle dođe. A da li će do toga doći, kaže da ne zna.

"Oni su mi rekli: 'Mi smo htjeli samo par svirki da odradimo, to su klubovi, nisu trgovi. Ali ne može niko da pjeva umjesto mene. Neka ne kaljaju ime grupe. Da su me obavijestili i pitali, možda bih i dozvolio, ali pošto je bilo ovako bezobrazno - ne. Rekli su da će oni da koriste Black Lady, ali neću ni to dozvoliti, jer to na engleskom znači 'crna dama'", poručio je pjevač.

On je kazao i da više nikada ne bi svirao sa Drekovićem i Bakićem poslije ovoga. A do skoro je imao velike planove za svoju grupu...

"Ja sam mislio da radimo duet sa Borom Đorđevićem i to sam u Beogradu gledao kako i što, da se snimi i spot, bio u kontaktu sa čovjekom, a desilo se nešto sasvim drugo. Zaštitio sam pjesme i ime grupe, ali ne zbog njih, nego da ne bi to uzeo neko iz Vojvodine, Hrvatske... Ne znam zaista zašto se ovo desilo. Nije to neka lova, svi znaju da muzičari ne žive baš najbolje ovdje, ali ovaj način boli. Možda im je bilo krivo što sam glavni, što sam pisao pjesme i davao intervjue, ali to je posao frontmena", ističe Bulatović.

Dreković je "Vijestima" kazao da je problem bio više fizičke prirode.

"Mi smo probali sa njim nekoliko svirki ovog ljeta, čovjek jednostavno nije mogao to da izdrži ni sa ljudske, ni sa vokalne strane. Bože moj, i mnogo veći bendovi su mijenjali pjevače. Kao i u životu što biva", objasnio je Dreković.

On je izjavio da ostatak benda i dalje planira pod istim imenom da nastupa sjutra u Budvi, prekosjutra u Podgorici, a u subotu u Kotoru.

"Mi smo svi osnivači benda. Jedino što je on autor nekih pjesama, ne svih. A ime benda je registrovao isto koliko sam i ja, jer imam ploču iz PGP-a na kojoj piše da sam bio autor aranžmana i slično. Ako baš bude problema, promijenićemo u Black Lady, ali nama tu nema ništa sporno. Dalje ne želim da komentarišem to i ne želim da pljujem nikoga", istakao je gitarista.

Crna dama nastala je početkom 90-ih, a nakon dva albuma bend je prestao sa radom krajem 1995. Ponovo se aktivirao ove godine i objavio novi singl "Sa tobom vodi me".

Bonus video: