Pjesma koja govori o različitostima

Novi singl je u pop/neo-soul stilu, a govori o kompleksnom odnosu između fizičkih i duhovnih vrijednosti u složenoj ljudskoj prirodi.

2851 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Itek Music)
Foto: Itek Music)

Hrvatski kantautor The Gentleman objavio je singl “Body or Soul”, treći s predstojećeg albuma “Hide & Seek”. Muziku je napisao sam The Gentleman, tekst Mrs. Dulovsky, a aranžman za poznata hrvatska jazz muzičarka Lana Janjanin.

Novi singl je u pop/neo-soul stilu, a govori o kompleksnom odnosu između fizičkih i duhovnih vrijednosti u složenoj ljudskoj prirodi.

”To je pjesma koja govori o tijelu i duši, ali ne o njihovoj sjedinjenosti, nego o nepremostivom rascjepu. Koga volimo u tom tijelu, koga vidimo kad gledamo u dušu i zašto se ne prepoznajemo u očima drugih? Naša nesloboda ugrađena u veznik “ili” traga za odgovorom kako se sjediniti sa sobom, usprkos očekivanjima drugih”, ispričala je autorka teksta Mrs. Dulovsky.

U numeri “Body or Soul” The Gentleman je pored vokalnih dionica, odsvirao alt i tenor saksofon, a pridružili su mu se i muzičari: Marko Ferlan (gitara i bas gitara), Goran Vidović (bubanj), Marin Hraščanec (klavijature), Aljaž Razdevšek (tenor saksofon), kao i prateći vokali Laura Mjeda i Helena Hraščanec.

Spot potpisuje Dinko Šimac sa kojim The Gentleman već duže vrijeme sarađuje.

”Meni je snimanje ovog spota bilo možda čak i najdraže snimanje do sada. Na neki način i ostvarenje mog dječačkog sna, jer sam baš takve spotove oduvijek najviše volio. U spotu glume moji prijatelji i saradnici. Za posebnu atmosferu u videospotu sigurno je zaslužno i samo mjesto snimanja, kultni koprivnički klub Kugla, koji je sada zatvoren i više ne radi, a sve nas uz taj prostor vežu draga sjećanja i uspomene. Nismo mogli odabrati bolje mjesto”, ispričao je The Gentleman i dodao:

“Želja mi je ovom pjesmom proslavim slobodu ljubavi te ličnu slobodu življenja. To je ujedno i moj lični cilj. Neki ljudi zbog svojih fizičkih ‘nedostataka’ budu nedoživljeni od strane društva ili na bilo koji način marginalizovani. Pjesma ‘Body or Soul’ i novi video slave različitost koja čini naše društvo istovremeno izazovnim i predivnim”.

Pesma “Body or Soul” u izdanju izdavačke kuće Intek Music dostupna je za slušanje na digitalnim platformama, dok će se album “Hide & Seek” pojaviti na tržištu 29. oktobra.

Bonus video: