Priznanja za Orgazam, Stanić, Tomašević...

Najemitovanija rok numera je hit Generacije 5 - “Dolazim za pet minuta” koju je napisao klavijaturista benda Dragoljub Ilić Ilke, za pop numeru nagrađeni su Branislav Bane Lalić i Žarko Kovačević za čuveni singl “Celu noć i celi dan”, a najemitovanija džez numera je “Dva stara kofera"

8354 pregleda 2 komentar(a)
Tomašević, Foto: Miloš Nadeždin
Tomašević, Foto: Miloš Nadeždin

Tradicionalna manifestacija GODUM, na kojoj su bile dodijeljene godišnje nagrade Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, održana je preksinoć u ustanovi kulture “Vuk” u Beogradu.

Na početku manifestacije predsjednik Udruženja Ivan Ilić podsjetio se kolega koji su izgubili život u toku 2020. godine.

”U proteklih godinu dana nas je napustio veliki broj kolega i stvaralaca, velikih i značajnih umjetnika, a ovom prilikom bismo htjeli da ih se prisjetimo i da im se još jednom zahvalimo za pjesme svojih duša koje su podijelili sa nama. Neka im je vječna slava i hvala! Večeras nećemo puno pričati, jer je glavni fokus na proslavi i dodjeli nagrada. U čast našeg prerano preminulog predsjednika Upravnog odbora, dragog prijatelja i kolege Miroslava Miše Aleksića, a u želji da prepoznamo doprinos koji je ostavio svojim radom u Udruženju i muzici uopšte, od ove godine nagrada za Nove snage će nositi njegovo ime”, istakao je Ilić, a prenosi Danas.

Kao i prethodnih godina, Udruženje muzičara je dodijelilo priznanja kolegama, koji su na najbolji način doprinijeli razvoju muzike u oblasti jazza, zabavne i roka. U saradnji sa Organizacijom PI, prvi put ove godine dodijelila su se priznanja za interpretaciju iz reda najemitovanijih u 2020. godini po izboru Udruženja, u tri kategorije: Jazz, Rock i Pop. Takođe već tradicionalno dodijeljena su SOKOJ, priznanja za autore najemitivanijih numere u istim kategorijama, i godišnje GODUM statuete u pet kategorija. Tako je priznanje u rok kategoriji dobili su Električni orgazam, dok je u pop kategoriji nagrada otišla u ruke Ane Stanić. Iz oblasti džez muzike nagrađen je Rade Bulatović Čeja, a statueta nove nade “Miša Aleksić” otišla je u ruke bendu DRAM, prošlogodišnjim pobjednicima konkursa Zadužbine Milan Mladenović. Nagrada za životno djelo pripala je Jovanu Maljokoviću.

Sokoj je dodijelio povelje za najemitovanije autore. Tako je najemitovanija rok numera je hit Generacije 5 - “Dolazim za pet minuta” koju je napisao klavijaturista benda Dragoljub Ilić Ilke, za pop numeru nagrađeni su Branislav Bane Lalić i Žarko Kovačević za čuveni singl “Celu noć i celi dan”, a najemitovanija džez numera je “Dva stara kofera” Vladimira Maričića.

PI je dodijelio interpretatorima najemitovanijih kompozicija u 2020. godini. U oblasti pop muzike, nagrada je pripala Jeleni Tomašević (Radio svira za nas); u kategoriji rok- Ribljoj čorbi (Ljubav ovde više ne stanuje) i Džeza - Hazari (Kalčine priče).

Bonus video: