Tradicija Makedonije sažeta u pjesmi

Novi video singl ansambla Barcelona Gipsy balKan Orchestra inspirisani prirodom i koncertom

3032 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Jordi Oliver
Foto: Jordi Oliver

Međunarodni ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra objavio je novi video singl pod nazivom “More Sokol Pie”.

Inspirisani prirodom kojom su bili okruženi i kocertom čija je energija ostala za pamćenje, BGKO je povezao tri balkanske zemlje u jednu priču.

”Tradicija Makedonije sažeta u jednu pjesmu, u jednu emociju. Susret sa vječnom melodijom čija je težina kroz vjekove obilježila generacije, a inspirisani prirodom kojom smo bili okruženi i koncertom čija nam je energija ostala za pamćenje, vezujemo tri balkanske zemlje u jednu priču - dve strane jezera Skadar kroz prizmu makedonskog sokola”, ispričao je povodom ovog singla kontrabasista Ivan Kovačević.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom svijeta i pored pjesama na panskom, ruskom i romskom, izvodi numere i na srpskom jeziku.

Ovaj bend, sa sedištem u Barseloni, sačinjen je od sedam članova: Margherita Abita (vokal, Sicilia), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina) ili Pere Nolasc (violina, Katalonia), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Šanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka).

Bonus video: