Album Marije Louis: Emocije pretočila u pjesme

Maja Louis objavila drugi studijski album nazvan “Krila”

1020 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dragan Jereminov
Foto: Dragan Jereminov

Muzičarka Maja Louis svojim novim, drugim po redu, albumom “Krila” nastavlja da gradi autentičnost, dobro potkovanu muzičkim legitimitetom porodice Louis.

Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak, najavila je već singlom “Majo probudi se”, objavljenim krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r`n`b, hip hop, funk) i nepokolebljive želje da piše istovremeno o svojoj unutrašnjoj snazi, ali i ranjivosti. Veoma je iskrena u novim pjesmama, što donosi jedinstvenost.

”Srećna sam osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od riječi. Sve što želim da kažem, napišem i oslobodim se na taj način. Sve moje pjesme su dio mene, moja iskustva, moje emocije. Daju mi snagu i podsjete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se u njima i drugi pronaći i da će im one davati vjetar u leđa kao i meni”, izjavila je Maja.

Kao umjetnica spremna da eksperimentiše, Maja je za album je pripremila eklektički mix r’n’b, funka i soula, uz primjese hip hopa. Izdanje otvara istoimena pjesma “Krila” koja pokazuje njene sposobnosti da prenese iskrene emocije sa lirskom i instrumentalnom kompleksnošću. Samopouzdanje i pozitivizam oslikavaju zarazan ritam i raspjevanost, u pjesmama “Žurka” i “Znaj da si uspela”. Suštinu ljubavi, naklonost i slabosti reflektuju singlovi “Kafena kašika” i “Sve će biti OK”, a na albumu je i “Gde nestaše one pesme stare”, obrada numere koju je izvodio Louis.

”Ova pjesma je meni i Marku veoma draga i jedva sam čekala da je izvedemo zajedno, jer nas vezuje za tatu”, objasnila je Maja.

Kroz “Krila”, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osjećaj povezanosti gdje svaka pjesma elegantno teče u sljedeću.

Tekst pjesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko Louis zajedno, produkciju, a mix potpisuje Marko Louis. Na albumu sviraju sjajni muzičari: Aleksandar Dragutinović Šekspir (bas), Nikola Jezdić Pindo (gitare) i Goran Savić Čaki (bubnjevi).

Bonus video: