Gobac: Da nije bilo roka bio bih glumac

Davor Gobac priča o trenutnoj situaciji pandemije i priznaje da najviše voli da nastupa sa bendom

1433 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Grupa Psihomodo pop, zajedno sa svojim frontmenom Davorom Gopcem, već više od 30 godina osvaja scenu svojom beskompromisnom svirkom i uvjerljivim nastupima. Bili su prvi bend s ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju 1988. godine, a mogu se pohvaliti i time da im je nekada prateće vokale pjevala glumica Mira Furlan.

Pjevač grupe Psihomodo pop Davor Gobac je još odmalena pokazivao interesovanje za scenu. Kako kaže, kod kuće se stalno presvlačio i šminkao, pa je bilo jasno da naginje ka performansu. Iako bi neko možda pomislio da su to bile jasne indicije da postane glumac, on u intervjuu za T Portal priznaje da kroz muziku i rok ipak najviše može da se izrazi.

”Možda bih i postao glumac da nije bilo rokenrola, ali sam shvatio da kroz rok mogu najviše da se izrazim i da sam najviše svoj na sceni dok izvodim svoje pjesme s bendom, sa svojim momcima. Bavio sam se glumom, glumio sam u nekim serijama i bilo je zabavno, ali ja sam prije svega rok pjevač”, kaže Gobac.

Povremeno napravi izlet s muzičke na scenu u pozorište ili televizijski šou. Trenutno je dio predstave “Romansa o tri ljubavi”, Antuna Šoljana, u kojoj je otpjevao nekoliko pjesama.

”Nisam mnogo radio za pozorište, možda tu i tamo koji song, tako da ne mogu reći kako mi je da radim u pozorištu. S druge strane mi dosta znači, drago mi je da sam i to radio u životu i, kao što se vidi, bila je to prijatna saradnja”, rekao je on.

Voli ga i televizija, pa se između ostalog može videti kao član žirija u šouu “The Voice Hrvatska” ili u RTL-ovom zabavnom šouu “Ma lažeš”. Ne krije da najviše voli muzičke nastupe sa svojim bendom, ali priznaje da je pandemija loše uticala na izvođačku formu cijelog benda.

”Prošle godine izgubili smo cijelu turneju i kad je ovog ljeta ponovo kretalo sviranje, a imali smo zbilja dosta koncerata, više nego što smo se nadali. Na nekoliko prvih bilo je malo veselo dok nismo vratili kondiciju. Onda smo ušli u odličnu fazu i sad, kad smo se zahuktali i u super smo formi. E sad je opet malo zatišje, pa će valjda oko Nove godine biti nešto”, nada se Gobac.

Važno je da se održava dobra energija na bini, a u tome mu pomaže vježbanje kojim održava dobru formu i kondiciju.

”Ujutro idem da vježbam, jer mi je to zaista bitno zbog energije koju pravimo na bini. Mislim da bubnjar i ja imamo fizički najzahtevnije uloge. Veoma je zahtjevno da se skače i viče dva sata na sceni. Tako da mi to donosi neku snagu i čvrstinu pa to mogu da podnesem. A kad je riječ o zdravoj ishrani, nije baš da jedem smeće, ali nije ni da pazim šta jedem. Jedem i slatko, volim i masno”, priznaje on i dodaje: ”Sigurno živim normalnije nego kad sam bio mlađi iako tu i tamo čovjek se opusti malo. Ali dosta mi je važno da odem da treniram radnim danom, ne duže od sat vremena i mislim da mi to baš pomaže”, zaključuje Gobac.

Bonus video: