Nezvanična himna Budve dobila spot

Pjesma Mića Vujovića sa kojom je pobijedio na Pjesmi Mediterana nakon 28 godina u novom ruhu

6707 pregleda 7 komentar(a)
Detalj iz spota, Foto: Printscreen
Detalj iz spota, Foto: Printscreen

Pjesma “Budvo mati moja” obilježila je devedesete, jer je 1993. godine sa njom autor i izvođač Mićo Vujović pobijedio na festivalu Pjesma Mediterana.

Ova numera u međuvremenu postala je nezvanična himna crnogorske Prijestonice turizma, a nakon 28 godina Vujović je odlučio da za svoj najveći hit snimi spot.

”Da je ponovo snimim i za ovu numeru napravim i video nagovorili su me prijatelji, a najglasniji je bio moj menadžer Igor Nikolić. Ipak je u pitanju pjesma koja traje više od četvrt vijeka, usađena je kod Budvana i gdje god da odu, bilo da žive ili studiraju, ona im je na playlisti”, počinje priču za “Vijesti” Vujović.

Smatrao je da nema svrhe da samo snimi spot, jer je verzija koja je nastala prije više od četvrt vijeka, već je odlučio da publici ponudi novu verziju.

”Napravio sam je u minimalističkom fazonu, potpuno akustično”, opisuje novu vertiju Vujović, dok je za video imao pomoć i prijatelja iz organizacije Feštađuni koji se pojavljuju u spotu.

”Mislim da smo uspjeli da ovim spotom povežemo taj duh Budve i oslikamo je kroz vjekove”, kaže Vujović i ističe da se Budva za ovih 28 godina koliko postoji njegove pjesme mnogo promijenila.

”Kada sam ja kao dječačić iz Bara došao da živim u Budvu bila je potpuno drugačija. Postoji jedan VHS snimak grada, na kojem je od Berkovića gdje je sada hotel do Opštine bila samo poljana. Danas je Budva prepoznata kao turistički centar, a takođe je grad proširen, Budva se izgradila, možda i previše, pa smo platili cijenu te nakaradne tranzicije”, smatra Vujović.

Njegove pjesma dosta se puštala i po političkim promocijama, i raznim skuipovima, ali i promocijama grada.

”Svako ko voli ovu zemlju i Budvu i iskreno sluša ovu pjesmu ne smeta mi da je pušta. Međutim, ne bih volio da se ona pušta zbog drugih pobuda”, zaključuje on.

Bonus video: