Pjesme U2 u nastavku filma “Sing”

Frontmen Bono Voks debitovaće u animiranom filmu kao rok zvijezda

1792 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nova klavirska balada numere “Your song saved my life”, grupe U2, pojaviće se i u nastavku poznatog animiranog filma “Sing 2”, koji izlazi 7. januara.

Frontmen Bono Voks debitovaće u animiranom filmu kao rok zvijezda Lion Klej Kalovej, prenosi UCR.

”Ova pjesma je prepuna emocija i doslovno govori o tome kako želimo da se publika osjeća dok, poslije filma, napušta bioskopske dvorane”, rekao je reditelj Gart Dženinks.

Ovo nije jedina pjesma grupa U2, koja će gledaoci spomenutog filma čuti, tu su još tri numere: “Where the Streets Have No Name”, “Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of” i “I Still Haven’t Found What I’m Looking For”.

U2 je predstavio numeru početkom nedjelje na društvenim platformama Instagram i TikTok. Ovog mjeseca, povodom proslave 30-godišnjice albuma koji je ova grupa izbacila 1991. godine, pod nazivom “Achtung Baby”, biće objavljeni i arhivski snimci legendarnih nastupa na njihovom TikTok nalogu.

Prošle godine, gitarista grupe, Edž, otkrio je da su se on i Bono fokusirali na stvaranje nove muzike, baš prije nego što su uvedeni lokdauni zbog pandemije.

”Tada sam zapravo radio na novim pjesmama sa Bonom”, ispričao je on.

Oni su bili u Dablinu kada su morali da se razdvoje zbog izolacije.

”Morao sam da donesem tešku odluku, da li ću da budem u Dablinu ili ću da se vratim u Kaliforniju svojoj ženi. Na kraju sam izabrao svoju ženu, što mislim da je bila ispravna odluka”, prisjetio se Edž.

Basista Adam Klejton, nagovijestio je da fanove možda čekaju i dvije nove pjesme u akustičnom izvođenju.

”Radili smo na akustičnim verzijama pjesama, u drugačijem tempu, u sklopu izazova koji smo postavili sebi”, rekao je on.

U2 i dalje nisu dali konkretne datume, a nisu nastupali uživo od jeseni 2019. godine.

Međutim, oni nikada nisu dobijali mlake reakcije na svoje stvaralaštvo. Sa jedne strane tu su strastveni fanovi, dok su sa druge strane strastveni hejteri i skoro ništa između.

Bonus video: