PRODATO ČEPMENOVO PISMO

Lenonov ubica vjeruje da mu je "Isus oprostio sva nedjela"

U pismu koje je nastalo 1992. godine, upućenom prijatelju Majklu, Čepmen tvrdi da je “Isus stvarna i živa osoba”
2 komentar(a)
Džon Lenon, Mark Dejvid Čepmen, Foto: Beta/AP
Džon Lenon, Mark Dejvid Čepmen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.11.2017. 16:08h

Pismo koje je napisao Mark Čepmen, čovjek koji je ubio čuvenog muzičara Džona Lenona, nedavno je prodato posredstvom sajta Serial Killers Ink, koji je specijalizovan za predmete poznatih, ali neslavnih kriminalaca.

U ovom pismu Čepmen je otkrio kako vjeruje da mu je Isus oprostio za njegova nedjela, piše Daily Mail.

Čepmen je usmrtio Lenona ispred stana u Njujorku u kojem je muzičar boravio, u decembru 1980, nakon čega je osuđen na doživotnu kaznu uz mogućnost puštanja na uslovnu slobodu nakon 20 godina, ali je od 2000. svake dvije godine njegov zahtjev odbijan.

U pismu koje je nastalo 1992. godine, upućenom prijatelju Majklu, Čepmen tvrdi da je “Isus stvarna i živa osoba”.

“Isus je sve. Ovo sam saznao tokom svog dugogodišnjeg boravka u Atici”, napisao je on, aludirajući na njujorški zatvor u kojem se nalazio do 2012. godine.

“On je izabrao da umre kako bi naši grehovi, pa čak i moji, bili oprošteni. Prije 12 godina, upucao sam i usmrtio zvijezdu rokenrol muzike, Džona Lenona, bivšeg člana 'The Beatlesa'. Moram reći da je to bio strašan događaj i da ga nikada nisam zaboravio”, istakao je osuđenik.

Od sajta Serial Killers Ink, pismo je otkupilo privatno lice koje je željelo da ostane anonimno, a za 265 funti.

Erik Holer, osnivač pomenutog sajta, kazao je za The Mirror da je pismo dobio od Majkla, sa kojim se Čepmen intenzivno dopisivao.

“Nikada nisam bio lično u kontaktu sa Čepmenom. Pismo je prodato sat vremena nakon što je objavljeno na sajtu da se prodaje. Volio bih da doem i do drugih predmeta Čepmena, jer mislim da bi se veoma brzo prodali”, ispričao je on

Preporučujemo za Vas