Novi album Borisa Novkovića

Muzičar ove godine slavi 36 godina od kako je objavljen njegov prvijenac

1374 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Muzičar Borisa Novkovića objavio je novi album pod nazivom “Gori ulica” pod etiketom izdavačke kuće Croatia Records.

Borisov rockerskiji pristup na novom albumu dao se naslutiti singlovima “Dinamit”, “Pun mjesec, ti i ja”, “Gori ulica”, “Ljeto je” i “Moja djevojka”. Pjesme donose ljubavnu tematiku, dok muzičar u stihovima širi pozitivu.

Za jedan od svojih prvih singlova “Dinamit” Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u muzičkom smislu. Ovo je Borisov 16 studijski album, a objavljen u godini kad kantautor obilježava 35 godina od izlaska svog prvijenca “Kuda idu izgubljene djevojke…”.

Među dvanaest pjesama koliko ih sadrži novi album, Boris je jednu posvetio i Zagrebu, “Moj grad bez ljudi” koja je nastala 2020. godine u vrijeme lockdowna. Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivene numere: “Srebro”, “Ti si vrag”, “Ispod starog mosta” i “Nisam više sam”. Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov saradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.

”Mogu reći da sam u Hrvoju pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rock and rolla”, naglasio je Novković.

Novković je jedan je od najuspješnijih i najpopularnijih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, poput “Kuda idu izgubljene djevojke”, “Jači i od sudbine”, “Sve mijenja se”, “U dobru i zlu”, “Dok svira radio”, “Šta je sa princezom moje vrele mladost”, redovno se mogu čuti na svim radio stanicama.

Bonus video: