Sting: Most je metafora za prevazilaženje neprilika

"Za mene je Bregzit tragedija. Tužan sam zbog svoje zemlje", rekao je Sting. Ocijenio da je mladim Britancima uskraćena prilika da "dožive iskustvo Evrope i to je potpuno suludo

1293 pregleda 0 komentar(a)
Sting, Foto: Shutterstock
Sting, Foto: Shutterstock

Poznati britanski muzičar Sting koji je predstavio svoj novi album "The Bridge", izjavio je da je most metafora za prevazilaženje neprilika.

Sting, građanin svijeta, neprijatno je doživio izlazak Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), smatrajući da je London na taj način presjekao sve mostove sa Evropom.

"Za mene je Bregzit tragedija. Tužan sam zbog svoje zemlje", rekao je Sting (70) u intervjuu za Frans pres tokom boravka u Parizu usred serije nastupa od Atine do Las Vegasa.

Muzičar je ocijenio da je mladim Britancima uskraćena prilika da "dožive iskustvo Evrope i to je potpuno suludo".

Prema njegovim riječima, politička atmosfera u Velikoj Britaniji djeluje kao veoma opasna zbog sve većih populističkih pokreta.

O epidemiji koronavirusa, umjetnik je rekao da ne razume "nauku odbacivanja" i dodao da je bez oklijevanja primio vakcinu.

"Dovoljno imam godina da se sjećam djece koja su imala dječiju paralizu, bolest koja je iskorijenjena vakcinom", rekao je Sting.

Prema njegovim riječima, svako traži most da bi išao drugdje, dalje, prema boljem mjestu.

Novi album koji izlazi u petak, mješavina je džeza, rok i folka. Sting je rekao da nije imao teškoće da snimi album usred karantina i epidemije, jer je sve urađeno na daljinu.

"Nije ništa novo snimati na daljinu. Bubnjar može da bude u Los Anđelesu, ja u Parizu, a neki drugi muzičar u Italiji. Tajna je da uspostavimo neku vrstu zajedničkog intimnog prostora i da imamo srdačne odnose", rekao je Sting.

Sting je bio vođa grupe "Polis" (Police) koja je imala planetarni uspeh nakon čega je 1985. godine započeo takođe uspješnu solo karijeru.

Muzičar se posvetio i brojnim političkim i ekološkim pitanjima, od oslobađanja Nelsona Mandele do zaštite amazonske šume. Takođe je veliki sljedbenik joge.

Bonus video: