Spot za „Budi moja muzika” snimila u Tivtu

Crnogorska pop-rok pjevačica, Nina Petković, večeras premijerno predstavlja novi singl, a u razgovoru za “Vijesti” nagovještava još novog materijala u skorijoj budućnosti

5763 pregleda 5 komentar(a)
U spotu se pojavljuje i glumac Ognjen Damjanović, Foto: Privatna arhiva
U spotu se pojavljuje i glumac Ognjen Damjanović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorska pop-rok pjevačica Nina Petković večeras će, u 19 sati, premijerno objaviti pjesmu “Budi moja muzika”, koja je i ekranizovana.

U spotu joj, kako otkriva u intervjuu za “Vijesti”, društvo pravi crnogorski glumac Ognjen Damjanović, a kadrovi su snimani u Tivtu.

Na početku razgovora, nagovještava za kakav se zvuk odlučila ovoga puta, te da u planu ima objavljivanje još pjesama.

“Muziku sam radila ja i moj kolega Bojan Momčilović, koji je svirao i gitaru i bas gitaru, a sa Bobom Stanišićem potpisuje i aranžman, dok je tekst moj”, pojasnila je ona.

Kako kaže, ovoga puta se odlučila za nešto brži zvuk u odnosu na pjesme koje je ranije radila.

”Mada, jedna od posljednjih pjesama koju sam izbacila je na engleskom jeziku ‘Dance Till I Die” koja je stvarno brža, ali je u tom nekom potpuno drugom, disko žanru. A ‘Budi moja muzika’ je žanr koji smo mi gajili i ranije, samo što nije balada, već ima ritma, što ćete čuti. Brža je, poletna, vesela i pozitivna stvar...”, nagovijestila je, potvrdivši da je nova pjesma najsličnija muzici koja je karakteristična za njene svirke.

”Recimo da je ovo neki pop rok, pa bih mogla da se složim da je to neki taj žanr koji smo mi na svirkama gajili, dok smo radili sa bendom. Sada, kada ima svirki, to je uglavnom strani repertoar, pošto nastupamo na takvim mjestima. Mada, opet, nova pjesma ima prizvuk i onoga što smo ranije radili. To je zvuk koji je prepoznatljiv, kada se radi o meni i mom autorskom timu, sa kojim sam radila ‘Talas i brod’ i druge pjesme”, istakla je pjevačica.

Iako mnoge njene kolege izbjegavaju izbacivanje novog materijala u trenucima kada se zbog mjera protiv korone ne mogu promovisati, jer je malo ili nimalo svirki i muzičkih događaja, Petkovićeva nije razmišljala u tom pravcu, već uz osmijeh kaže:

”Ja uvijek radim kontra svega”.

”Već se bila korona zahuktala kada sam izbacila ‘Dance Till I Die’. Pjesma je izašla prošle godine u junu, a spot u decembru, nakon toga sam se, ove godine, prvi put pojavila na CMC festivalu u Vodicama, sa pjesmom ‘Predugo’ koju sam predstavila. Pa je ovo već treća pjesma u doba korone”, u šali konstatuje muzičarka.

”Mislim da je to iz razloga što smo imali dosta slobodnog vremena, s obzirom na to da su svirke bile zabranjene mjerama Vlade, tako da smo stvarno imali vrijeme, koje sam ja iskoristila za nove projekte. Namjestilo se i da stupimo u kontakt i ostvarimo saradnju sa Croatia Recordsom, zahvaljujući mom prijatelju Draženu Baukoviću. Takođe sam uhvatila momenat i da snimimo spot koji očekujemo večeras”, pojasnila je ona.

Scena iz spota 'Budi moja muzika'
Scena iz spota "Budi moja muzika"foto: privatna arhiva

”Bilo je pravo vrijeme da budemo produktivni i da posvetimoto slobodno vrijeme kada nismo mogli da nastupamo, kreativnom radu i posvetimo se onome čime se bavimo, mi kao autori, a ne samo izvođači”, kazala je sagovornica “Vijesti”.

Spot koji će premijerno biti objavljen večeras u 19 sati, sniman je u Tivtu, a Petkovićeva otkriva i na kojoj lokaciji.

”Mogu da kažem da je sve u jednom rejonu Tivta i jedna lokacija, na Jadranskoj magistrali Lepetana i na predivnoj lokaciji vile “Garba” u Gornjoj Lastvi. Skoro cijeli spot je sniman u toj vili i ovoga puta im se zahvaljujem na saradnji i gostoprimstvu. Spot je radio “Dron studio”, odnosno Miloš Tomašević i Nikola Mihajlović. Što se tiče ostatka ekipe tu je bila takođe sjajna, naša sugrađanka, modna kreatorka Radojka Tepavac, koja nas je i pobrinula se za naš stajling. Vidjećete u spotu kostime koje je radila”, kazala je Petkovićeva.

”U spotu se pojavljuje Ognjen Damjanović, naš perspektivni mladi glumac, zvijezda u usponu, koji je već i u inostranstvu započeo glumačku karijeru. Veoma mi je drago što je bio akter u spotu. Mi smo već sarađivali u Vodicama, jer smo za pjesmu ‘Predugo’ imali scenski nastup zajedno i odlučili smo da nastavimo saradnju i u ovom spotu. Bilo nam je zabavno i smiješno tokom snimanja”, prenijela je utiske sa seta spota Tivćanka, dodajući da joj je posebno drago što se u spotu vide kadrovi njenog grada.

Radi na novom albumu

Kako je otkrila u razgovoru za “Vijesti”, u narednom periodu planira da obraduje fanove sa još novih pjesama.

”Ne volim previše unaprijed da najavljujem, ali ono što mogu da kažem da je u pripremi, u saradnji sa Croatia Recordsom, album koji će biti objavljen tek nakon što se objavi i zavrti singl ‘Budi moja muzika’. Nakon što se ispromoviše i ljudi u regionu se upoznaju sa tom pjesmom i mojim radom, slijedi album, a imaćemo i još projekata sa Croatia Recordsom”, nagovijestila je ona.

”Ne volim puno toga da otkrivam, već da bude kao sada sa ovom pjesmom i spotom iznenađenje”, kazala je Nina Petković.

Bonus video: