Odložili saradnju sa reperom

Zbog incidenta na festivalu Astroworld poznata sportska kompanija za sada neće objaviti novu kolekciju sa potpisom Travisa Skota

903 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čelnici kompanije Nike odlučili su odlože saradnju sa američkim reperom Travisom Skotom iz poštovanja prema ljudima koji su izgubili živote na nedavno održanom festivalu Astroworld na kojem je tokom njegovog nastupa živote izgubilo deset posjetilaca, dok je stotine njih povrijeđeno.

Dugo očekivano partnerstvo kompanije Nike i Travisa Skota, pod nazivom Air Max 1 x Cactus Jack, trebalo je da bude objavljeno 16. decembra. Međutim, šefovi ove sportske kompanije potvrdili su da će odložiti izdavanje nove kolekcije.

”Iz poštovanja prema svima koji su pogođeni tragičnim događajima na Astroworld festivalu, odlažemo lansiranje Air Max 1 x Cactus Jack”, navedeno je u službenoj objavi.

Objava je stigla nedugo nakon smrti Ezre Blunta, devetogodišnjeg dječaka koji je preminuo zbog teških povreda koje je zadobio zbog velike gužve na festivalu. Smrt Ezre Blunta povećala je broj ljudi koji su umrli na tom događaju na 10.

Travis Skot je i sam počeo da otkazuje svoje nastupe pa tako i nastup na festivalu Day N Vegas na kojem je trebalo da nastupi tokom proteklog vikenda. Od koncerta 5. novembra podneseno je nekoliko tužbi protiv repera, kao i promotera događaja, LiveNationa, koji su službeni organi reda kategorizovali kao događaj s masovnim žrtvama. U tužbama se kao razlog incidenta navodi “grubi nemar”, dok u jednoj tvrde da je incident bio rezultat “motivacije za profitom na štetu zdravlja i sigurnosti posjetilaca”.

Bonus video: