Sting tvrdi da je hevi metal pjevač

Britanski muzičar objašnjavao zašto je za njega bilo od suštinskog značaja da pjesme grupe Police pjeva u visokom registru

1025 pregleda 8 komentar(a)
Sting, Foto: Shutterstock
Sting, Foto: Shutterstock

Sting je sebe opisao kao “heavy metal pjevača” dok je objašnjavao zašto je za njega bilo od suštinskog značaja da pjesme grupe Police pjeva u visokom registru.

On je ovaj komentar izrekao tokom jednosatnog intervjua sa Rikom Bitom u kojem je učestvovao i dugogodišnji gitarista Dominik Miler.

”Pjevanje u gornjem registru je zanimljivo”, rekao je Sting, opisujući kako je njegov glas privukao dodatnu pažnju dok je bio u Police.

”Većina heavy metal pjevača pjeva tako, pa da sam ja - heavy metal pjevač, no imam malo više melodije u glasu. To je slično kao u klasičnom rokenrolu, da biste bili iznad buke benda potreban vam je taj registar. Ne možeš biti bariton sa rok bendom, zaista”, dodao je on.

Dodao je da se njegov pristup podudara sa načinom na koji bi “narednik vrištao i vikao na vojnoj paradi”.

”Znaš zašto? Zato što su u borbi morali da nadjačaju zvuk artiljerije. Napad ili povlačenje. Trebalo ih je čuti. Istu potrebu imaju i pjevači”, objasnio je muzičar.

Sting, koji je nedavno objavio novi album “The Bridge” takođe je razgovarao o svojoj odluci da pokrene solo karijeru nakon posljednjeg studijskog albuma Police, “Sinchronicity” iz 1983. godine.

”Moj instinkt je bio da smo postigli sve što smo mogli da zamislimo da postignemo. Poslije toga, sve je manje zadovoljstva. Tako da sam morao još jednom da rizikujem svoju karijeru. I naravno da sam imao zamah zbog uspjeha grupe Police, šta god da sam sljedeće uradio, ljudi bi u najmanju ruku bili radoznali. Tako da sam iskoristio taj zamah da me podstakne na drugu karijeru, rekao je i dodao:

”Ali to je ipak bio rizik. Mislim da je umjetnost uvijek preuzimanje rizika. Ako ne rizikujete, ne radite to”, zaključuje Sting.

Bonus video: