Najveća cijena za Kleptonovu gitaru

Kleptonova gitara Martin D-45 postigla je najveću cijenu na aukciji predmeta koji su pripadali najvećim rok legendama

894 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Akustična gitara Erika Kleptona prodata je za 625.000 dolara, na aukciji koja je održana u Hard Rok kafeu u Njujorku i onlajn, objavila je aukcijska kuća “Julien’s Auctions”.

Kleptonova gitara Martin D-45 postigla je najveću cijenu na aukciji predmeta koji su pripadali najvećim rok legendama. Aukcija je održana tokom vikenda, a ukupna vrijednost prodatih predmeta nekih od najvećih svjetskih zvijezda iznosila je skoro pet miliona dolara.

Gitara na kojoj je Klepton svirao 1970. tokom prvog koncerta uživo njegove grupe Derek i Dominos je bila procijenjena na 300.000 do 500.000 dolara. Njena prodajna cijena je i dalje mnogo niža od rekordnih šest miliona dolara za koliko je 2020. godine prodata gitara koju je svirao Kurt Kobejn na legendarnom koncertu emitovanom na kanalu MTV (MTV Unplugged) 1993.

Skoro 1.000 raznih predmeta koji su pripadali Majklu Džeksonu, Ejmi Vajnhaus, Vitni Hjuston, Lejdi Gagi, Madoni, Elvisu Prisliju i članovima grupa Bitlsi, Rolingstonsi, Gans end Rouzis, Nirvana, prodato je na aukciji.

Bonus video: