Snimanje pretvorili u lijepo druženje

Hrvatska pjevačica objavila video za singl “Pusti da se dogodi”, koji je pušten u etar prije manje od mjesec

2965 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Hrvatska pjevačica Ivana Kindl objavila je spot za singl “Pusti da se dogodi”.

Spot je radio reditelj Dalibor Barić koji je, ove godine bio u konkurenciji za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma.

”Muzički spot za pjesmu ‘Pusti da se dogodi’ označava našu četvrtu saradnju. Smatram da to dosta govori o našem profesionalnom odnosu. Ivana je ovog puta imala ideju da odemo u prirodu i krajnje opušteno i neopterećeno snimimo materijale za spot. Snimanje se tako pretvorilo u jedno lijepo druženje u jesenjoj šetnji šumom”, ispričao je Barić, prenosi portal Idex.

”U njenim pjesmama stvarno osjetim jednu iskrenost, čistoću i snagu, u glasu, u tekstu, u nečem između, neuhvatljivom”, dodao je on.

Saradnjom sa Barićem zadovoljna je i pjevačica.

”Volim sarađivati s Daliborom jer je sjajan kreativac i umjetnik s kojim se prilično dobro razumijem budući da svaki put svojim senzibilitetom pogodi bit i atmosferu spota”, istakla je Ivana.

U prekrasnoj šumi u Grdanjcima kod Bregane snimljeni su videomaterijali dodatno obogaćeni impresivnim 2D i 3D animacijama.

Jedna od najboljih hrvatskih pjevačica ovu je snažnu power pop baladu izbacila prije nešto manje od mjesec dana.

”’Pusti da se dogodi’ najbolja je parola o izlasku iz komfor-zone i pronalasku sopstvenog mira. Ovo mi je definitivno jedna od najdražih pjesama koju sam ikad snimila”, rekla je tad muzičarka.

Autorka teksta je Ivana Kindl, a muziku supotpisuje s Alenom Križajem, producentom pjesme. M.V.

Bonus video: