Mediteranski zvuk moderno upakovan

Nakon što je prije osam mjeseci napustila “The Frajle” Marija Mirković predstavila prvi samostalni singl “Požuri, požuri”

3434 pregleda 0 komentar(a)
Marija Mirković, Foto: Promo
Marija Mirković, Foto: Promo

Nekadašnja članica ženskog benda “The Frajle” Marija Mirković krajem prošle sedmice prezentovala je svoj prvi samostalni singl. U pitanju je numera “Požuri, požuri” kojom je produbila saradnju sa hrvatskom pjevačicom i teksopiscem Alkom Vuicom.

Naime, Marija je učestvovala u pisanju pjesama za Alkin novi album, pa je hrvatska kantautorka napisala stihove za singl kojom Mirković poćinje najavljenu samostalnu karijeru.

Osam je mjeseci prošlo otkako je Marija Mirković napustila grupu The Frajle u kojoj je bila 12 godina i za koju je napisala neke od najvećih njihovih hitova. Njeni fanovi, koji su od tada čekali da vide što im Marija priprema u solo-karijeri sada su došli na svoje.

”To je balada, ali malo drugačija... Ja jako volim mediteranski štih, mediteranski pop, a mladi producenti iz Splita, Rando Stipišić i Luka Mrduljaš, uspjeli su postići tačno ono što sam željela, da to bude i mediteranski i moderno”, ispričala je Marija za Jutarnji.hr. Ne krije da je reakcijama na svoju prvu samostalnu pjesmu veoma zadovoljna, ali i spotom za koji je kadrove snimala u Veneciji pod režiserskom palicom Sandre Mihaljević.

”Stvarno nam je bilo lijepo snimati u Veneciji, posebno na Trgu sv. Marka. Zabavili smo se, malo radili, malo putovali”, prisjetila se muzičarka koja je ovu pjesmu, nastalu tokom ljeta, odlučila da sama otpjeva, umjesto da je da nekom od koleginica ili kolega s kojima sarađuje.

”Stalno sam je pjevušila, jednostavno mi je ‘ušla u uho’ i dugo sam razmišljala o njoj. Alka mi je rekla da je najbolje da je sama otpjevam. Uvijek kada pišem pjesme razmišljam o tome ko će je najbolje iznijeti. Pa, tako razmišljam i kada sam u pitanju ja sama, hoću li uspjeti da stanem iza pjesme”, objasnila je Mirković koja u posljednjih osam mjeseci nije previše odmarala.

Pjesma “Zaljubljen” koju je napisala za grupu Cambi i s kojom su nastupili na “Dori” postigla je velik uspjeh, a istom bendu uskoro izlazi i “Moja duša”, takođe Marijino autorsko djelo. Radila je kao kompozitorka s Alkom Vuicom, na pjesmama za CMC i Splitski festival, te na Alkinom novom albumu, a muzički potpisuje i pjesmu Mate Grgata, pjevača poznatog po nevjerovatnom tenoru.

U planu joj je da intezivnije promoviše novi singl “Požuri, požuri”, a u pripremi je već i sljedeća njena pjesma za koju se nada da bi mogla biti objavljena krajem zime.

”I album će sigurno doći, ali ne želim da žurim”, zaključila je Mirković.

Bonus video: