Odgovornost je velika, treba opravdati prethodne uspjehe

Harmonikaš Šćepan Stojanović nastupiće sjutra veče u polufinalu šoua “Supertalent”, nada se da će i ovoga puta ostaviti dobar utisak na žiri i publiku

3730 pregleda 1 komentar(a)
Skoro dva mjeseca se pripremao sa polufinale: Stojanović, Foto: Privatna arhiva
Skoro dva mjeseca se pripremao sa polufinale: Stojanović, Foto: Privatna arhiva

Hrvatski “Supertalent” ove godine okupio je veliki broj takmičara, ne samo iz te zemlje, već i iz čitavog svijeta. Osma sezona ovog šoua u Hrvatskoj držala je pažnju publike od prve epizode i to najviše zahvaljujući najrazličitijim talentima takmičara. Prva polufinalna epizoda je gotova prošlog vikenda, a za sada su sigurni finalisti Azra Grljević, Josip Šušnjar i Emilia Alcantar, a u nedjelju veče žiri će izabrati još nekoliko takmičara za završnicu Supertalenta.

Crnogorski harmonikaš Šćepan Stojanović već ima iskustva na ovakvim takmičenjima jer je u srpskoj verziji “Ja imam talenat” stigao do superfinala. Što se hrvatskog šoua tiče konkurencija je ove godine, kako i sam priznaje, jača, no to ga je podstaklo da se posebno spremi za polufinale. Na prošlom nastupu oduševio je žiri, pa se nada da će i ovoga puta Martina Tomčić, Maja Šuput, Janko Popović Volarić i Davor Bilman za njega imati samo riječi hvale.

”Ponovo ću im prikazati kako harmonika može da zazvuči u nekom modernijem, nesvakidašnjem stilu, kroz razne žanrove s mojim improvizacijama, pa se nadam da će ponovo uživati u mom nastupu. Već sam ih pridobio svojom prvom izvedbom, tako da moj direktan prolaz u polufinale nije slučajnost. Ovoga puta će moj nastup biti još jači, energičniji od prethodnog, sa puno scenskih efekata, što ce i publika imati prilike da vidi u nedelju”, otkriva u razgovoru za “Vijesti” Šćepan šta publika u polufinalu može da očekuje od njega.

Pokazaće da harmonika može da zvuči moderno
Pokazaće da harmonika može da zvuči modernofoto: Privatna arhiva

Repertoar za polufinale pripremao je nepuna dva mjeseca, a siguran je da je to dovoljno vremena da ostavi utisak.

”Kao i prošli put, imao sam predloge odoca i od producenta, kolege iz benda Ahmeta Krnića koji je i opet bio zadužen da napravi matricu za nastup. Sam sam odabrao šta će to biti u opusu za moj polufinalni nastup. Volim da čujem svačiji predlog, ali kad odlučujem na kraju šta ću izvoditi, onda to sam rješavam, jer najbolje mogu znati šta to meni najviše prija i šta me najviše nosi na sceni”, ističe Stojanović.

Kad god bi se pojavio na nekom ovakvom takmičenju, Šćepan je ostavljao pozitivan utisak, pa ga je i to tjeralo da od nastupa do nastupa više vježba i radi kako bi bio bolji.

”Odgovornost je uvijek velika, jer treba opravdati svoje prethodne uspjehe na novom takmičenju. Dobri komentari žirija mi daju još veći vjetar u leđa, u što vjerujem da će biti i ovog puta i nadam se da ću se dobro osjećati kao i prošli put i da ću biti na visini zadatka”, ne krije svoja očekivanja on.

U hrvatskoj prijestonici ima i podršku za sjutrašnji nastup: Stojanović sa drugovima -
U hrvatskoj prijestonici ima i podršku za sjutrašnji nastup: Stojanović sa drugovima -foto: Privatna arhiva

Iako iza sebe imaš brojne nastupe, čak i na sličnim takmičenjima, trema pred sjutrašnji nastup postoji.

”Kao što sam već i u nekoliko navrata rekao, volim veliku scenu, volim izazove, uživam u tome. Što se tiče takmičenja, imam dosta iskustva, dosta pouka sam izvukao, ali trema uvijek postoji. Doduše, kod mene pozitivna. Više bih rekao da je to neko blago uzbuđenje pred sam izlazak na scenu, što je i normalno, ali kad otpočnem svoj nastup, onda iz sekunda u sekund nestaje, adrenalin me itekako nosi, jednostavno neopisiv ujedno i najljepši osjećaj. Pošto sam ovog puta jedini polufinalista iz Crne Gore, to mi daje još veći motiv i nadam se da ću i ovog puta predstaviti sebe i našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu”, kaže on.

Ostatak šoua nije detaljno pratio, te svog favorita nema, ali je siguran da će publika koja voli ovakva takmičenja uživati jer je konkurencija jaka.

Zagreb ga podsjeća na Beograd
Zagreb ga podsjeća na Beogradfoto: Privatna arhiva

”Najviše sam pratio preko društvenih mreža. Ima dosta kvalitetnih takmičara iz raznih zemalja Evrope, čak i nekoliko pobjednika ovog takmičenja u drugim zemljama. Onda će vam vjerovatno biti jasno kakva je konkurencija. Nikad se nisam bavio drugim takmičarima, uvijek sam fokusiran na sebe i na svoj nastup. Uvijek sam svim takmičarima želio puno sreće i uspjeha, a tu je žiri i publika koji odlučuju o našoj sudbini i koji biraju ko će biti u sami vrh”, napominje harmonikaš koji već nekoliko dana boravi u hrvatskoj prijestonici, pa je imao vremena da je malo bolje upozna i prošeta.

”Zagreb je mnogo lijep grad, koji ima puno zanimljivih istorijskih mjesta. Obišao sam dosta mjesta, nekako me dosta podsjeća na Beograd. Topla preporuka svima za posjetu, imaće dosta toga lijepog da vide”, ističe Stojanović.

Bonus video: